Hoisinstekte kyllingkaker med appelsinsalat og ris
20-30
Godt og rimelig
Laktosefri
Glutenfri

Hoisinstekte kyllingkaker med appelsinsalat og ris

Ingredienser

Allergener
  • Sesamfrø,
  • egg,
  • sennep,
  • soya

Basisvarer

  • vann
  • eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
  • salt
  • pepper
  • olje
  • soyasaus
  • olivenolje

Ris

jasminris
Jasminris
135 g

Appelsinsalat

gulrot
Gulrot
1 stk
appelsin
Appelsin
1 stk
rødkål
Rødkål
100 g

Hoisinstekte kyllingkaker

kyllingkaker
Kyllingkaker
300 g
Vann
½ dl
hoisinsaus
Hoisinsaus (Soya, Sesamfrø)
1 pakke
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
½ ss

Tilbehør

chilimajones
Chilimajones (Egg, Sennep)
½–1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 907 kcal
  • Fett 49 g
  • Karbohydrater 84 g
  • Protein 32 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Legg et lokk på stekepannen, så tar det kortere tid å få kyllingkakene gjennomvarme.

  1. Ris: Tilbered risen som anvist på pakken.
  2. Appelsinsalat: Skrell og kutt gulrota i tynne skiver. Skrell og kutt appelsinen i terninger. Bland gulrøttene, rødkålen og appelsinen i en serveringsbolle. Ha over litt olivenolje, og krydre med litt salt og pepper. La salaten marinere mens resten av retten gjøres klar. 
  3. Hoisinstekte kyllingkaker: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingkakene i 3–4 minutter, og vend på dem underveis så de får en jevn stekeskorpe. Ha over hoisinsausen, ½ ss eddik, ½ dl vann og litt soyasaus. La sausen får et oppkok, skru ned varmen, og la kakene trekke i sausen til de er gjennomvarme (se tips). Snu på kyllingkakene underveis. 
  4. Tilbehør: Server chilimajonesen til retten. God middag!