Pasta med kremet auberginesaus og stekt brokkoli
20-30
Godt og rimelig
Vegetar

Pasta med kremet auberginesaus og stekt brokkoli

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • sulfitt,
  • hvete,
  • melk,
  • soya

Basisvarer

  • smør
  • soyasaus
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • salt
  • olje
  • pepper

Auberginesaus

kikerter
Kikerter
1 pakke
aubergine
Aubergine
1 stk
sitron
Sitron
1 stk
lettrømme
Lettrømme (Melk, Laktose)
1 pakke
persillade
Persillade (Sulfitt)
1 pakke
Smør (Melk)
½ ss
Soyasaus (Soya)
1 ss

Pasta

pasta
Pasta (Hvete)
200 g

Stekt brokkoli

brokkoli
Brokkoli
½ stk
rødløk
Rødløk
1 stk
chiliflak
Chiliflak
½–1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 723 kcal
  • Fett 23 g
  • Karbohydrater 99 g
  • Protein 30 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Hvis auberginesausen blir for tykk, spe på med litt av kokevannet fra pastaen.

  1. Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
  2. Auberginesaus:  Sil laken av kikertene og skyll dem og auberginen. Del auberginen i to på langs og så i terninger. Fordel auberginen og kikertene utover et stekebrett med bakepapir, og ha over litt olje, salt og pepper. Stek det hele i ovnen i omtrent 20 minutter, eller til auberginen er helt mør og kikertene er gylne. 
  3. Pasta: Kok pastaen som anvist på pakken.
  4. Stekt brokkoli: Kutt brokkolien i små buketter, og skrell og kutt stilken i skiver. Skrell og kutt løken i tynne båter. Varm opp en stor stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek grønnsakene i omtrent 3 minutter, under omrøring. Krydre med litt salt og pepper, og ha over ønsket mengde av chiliflakene.
  5. Auberginesaus, fortsettelse: Ha halvparten av auberginen og kikertene i et litermål sammen med litt saft fra sitronen, lettrømmen, ½ ss smør og 1 ss soyasaus. Kjør det sammen med en stavmikser til en jevn saus (se tips). Smak til med ønsket mengde av persilladen, og eventuelt mer sitronsaft. Vend auberginesausen inn med den ferdigkokte pastaen.
  6. Topp retten med den stekte brokkolien og løken, resten av auberginen og kikertene, og eventuelt mer av chiliflakene. Vel bekomme!