Tomatisert risform med kylling og erter
35-45
Godt og rimelig
Glutenfri

Tomatisert risform med kylling og erter

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • melk,
  • soya

Basisvarer

  • vann
  • pepper
  • olje
  • soyasaus
  • aluminiumsfolie (kan sløyfes)
  • salt

Risform

gul løk
Gul løk
1 stk
gulrøtter
Gulrøtter
2 stk
skivet kyllingfilet
Skivet kyllingfilet
200 g
oksebuljong
Oksebuljong
1 pakke
garam masala-krydder
Garam masala-krydder
½–1 pakke
karri
Karri
½–1 pakke
basmatiris
Basmatiris
135 g
hakkede tomater
Hakkede tomater
1 boks
kokoskrem
Kokoskrem
1 pakke
grønne erter
Grønne erter
1 pakke
Vann
2 dl

Servering

yoghurt naturell
Yoghurt naturell (Melk, Laktose)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 685 kcal
  • Fett 18 g
  • Karbohydrater 88 g
  • Protein 44 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Skyll gjerne ut tomatflasken med vannet som skal brukes i formen. Hold av litt av garam-masala-krydderet og smak til yoghurten med det.

  1. Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
  2. Risform, forberedelse: Skrell og finhakk løken. Skrell og kutt gulrøttene i små terninger. Kutt kyllingen i mindre strimler. 
  3. Risform: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i omtrent 3 minutter, til den har fått en jevn stekeskorpe. Krydre med litt salt og pepper, og ha kyllingen over i en ildfast form. Varm opp stekepannen igjen til høy varme, og ha i litt ny olje. Stek grønnsakene fra steg 2 i omtrent 2 minutter. Tilsett buljongen, garam masala krydderet, karrien og risen, og stek det hele videre i ett minutt. Tilsett de hakkede tomatene, kokoskremen og 2 dl vann. La det hele få et oppkok, og smak til med litt soyasaus. Ha blandingen i formen med kyllingen, og bland alt godt sammen. 
  4. Risform, fortsettelse: Kle formen med aluminiumsfolie. Stek risformen midt i ovnen i omtrent 25 minutter. Ta formen ut av ovnen etter 20 minutter og vend inn ertene. Smak på risen, og krydre eventuelt med mer soyasaus. Stek risformen videre uten folie de siste 5 minuttene av steketiden.  
  5. Servering: Server yoghurten til retten. God middag!