Kyllingbryst med estragonbakte rotgrønnsaker, gulrotkrem med brunet smør og rødvinssaus
30-40
Laktosefri
Glutenfri

Kyllingbryst med estragonbakte rotgrønnsaker, gulrotkrem med brunet smør og rødvinssaus

Ingredienser

Allergener
 • Melk

Basisvarer

 • smør
 • bakepapir (kan sløyfes)
 • olje
 • salt
 • pepper

Estragonbakte rotgrønnsaker

poteter
Poteter
350 g
gulrøtter
Gulrøtter
200 g
rødløk
Rødløk
1 stk
estragon
Estragon
½ bunt

Kyllingbryst

kyllingbryst
Kyllingbryst
300 g

Gulrotkrem med brunet smør

gulrøtter
Gulrøtter
200 g
Smør (Melk)
25 g

Til servering

rødvinssaus
Rødvinssaus (Melk)
½ pakke
ruccola
Ruccola
50 g
Næringsinnhold per porsjon
 • Energi 577 kcal
 • Fett 25 g
 • Karbohydrater 49 g
 • Protein 38 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Hvis du vil forenkle oppskriften kan du steke gulrøttene i ovnen med litt olje, salt og pepper i 15–20 minutter i stedet. Sett inn et termometer der kyllingen er på sitt tykkeste. Stek kyllingen til kjernetemperaturen ligger på 65 grader.

 1. Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.  
 2. Estragonbakte rotgrønnsaker: Skyll potetene og skrell alle gulrøttene og rødløken. Kutt potetene og rødløken i båter og 200g av gulrøttene i staver. Skyll og tørk estragonen. Ha potetbåtene og gulrotstavene utover et stekebrett med bakepapir og vend inn litt olje, salt og pepper. Bak rotgrønnsakene i ovnen i omtrent 15 minutter.  
 3. Kyllingbryst: Krydre kyllingen med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til middels høy varme og ha i litt olje. Stek kyllingen på skinnsiden i omtrent 3 minutter. Snu kyllingen og stek videre i 2 minutter. Legg kyllingen oppå rotgrønnsakene i ovnen, og stek det hele videre i 10–15 minutter. Steketiden avhenger av størrelsen på kyllingbrystet.  
 4. Gulrotkrem med brunet smør: Kutt resten av gulrøttene i skiver. Kok gulrotskivene i lettsaltet vann, i omtrent 10 minutter, eller til de er gjennomkokte. Smelt 25g smør i en liten kjele under omrøring, til smøret er nøttebrunt og har en nøtteaktig aroma. Sil vannet av gulrøttene. Ha det brunede smøret sammen med gulrøttene. Bruk en stavmikser og kjør det hele sammen til en jevn krem. 
 5. Estragonbakte rotgrønnsaker, fortsettelse: Ta grønnsakene og kyllingen ut fra ovnen, og legg kyllingen over på en tallerken. La kyllingen hvile i 5 minutter før den kuttes i skiver. Vend rødløken og estragonen inn med grønnsakene, og stek det videre i omtrent 5 minutter. 
 6. Til servering: Ha sausen i en liten kjele og kok opp under omrøring. Skyll og tørk ruccolaen.  
 7. God middag!