Vegetarisk tex-mex bowl med halloumi og mangosalat
30-40
Roede
Glutenfri
Vegetar

Vegetarisk tex-mex bowl med halloumi og mangosalat

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • melk

Basisvarer

  • olivenolje
  • vann
  • olje
  • salt
  • pepper
  • aluminiumsfolie (kan sløyfes)

Ris

svart ris
Svart ris
125 g

Mangosalat

mango
Mango
½ stk
rødløk
Rødløk
½ stk
tomat
Tomat
1 stk
koriander
Koriander
1 bunt
lime
Lime
½ stk
Olivenolje
½ ss

Chilikrydrede bønner

rødløk
Rødløk
½ stk
røkt chilimix
Røkt chilimix
½–1 pakke
svarte bønner
Svarte bønner
1 pakke
lime
Lime
½ stk
Vann
2 dl
Olje
1 ts

Halloumi

halloumi
Halloumi (Melk, Laktose)
100 g
Olje
1 ts
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 588 kcal
  • Fett 21 g
  • Karbohydrater 71 g
  • Protein 27 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Kjør bønnene sammen med en stavmikser til en jevn krem. Spe eventuelt på med mer vann om den blir for tykk.

  1. Ris: Tilbered risen som anvist på pakken. 
  2. Mangosalat: Skrell og kutt mangoen i små terninger. Skrell og finhakk halvparten av rødløken. Skyll og kutt tomaten i små terninger. Skyll og grovhakk korianderen. Ha grønnsakene og korianderen i en serveringsskål, og bland inn saften fra halve limen og ½ ss olivenolje. Smak til med litt salt. 
  3. Chilikrydrede bønner: Skrell og kutt resten av løken i tynne skiver. Hell laken av bønnene, og skyll dem i kaldt vann. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken og bønnene i omtrent 3 minutter, eller til løken er blank. Krydre med chilimixen og litt salt. Ha i 2 dl vann og press over saften fra resten av limen (se tips). Ha bønnene over i en serveringsskål og dekk til med aluminiumsfolie, slik at det holder seg varmt frem til servering.
  4. Halloumi: Kutt halloumien i terninger. Bruk stekepannen fra forrige punkt, og tørk den med litt vått kjøkkenpapir. Varm den opp til høy varme, og ha i litt olje. Stek halloumiterningene i 3–5 minutter, til de er gyllen.
  5. Server risen, mangosalaten, bønnene og halloumien i skåler.
  1. Ris: 100g Mangosalat: 150 g Chilikrydrede bønner: 60 g Halloumi: 50 g Energiinnhold: ca. 540 kcal.