Couscoussalat med bakt søtpotet og asparges, sprøstekte kikerter, chevre og hummus
20-30
Vegetar

Couscoussalat med bakt søtpotet og asparges, sprøstekte kikerter, chevre og hummus

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • hvete,
  • melk

Basisvarer

  • smør
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • salt
  • pepper
  • olivenolje
  • olje

Sprø kikerter

kikerter
Kikerter
1 pakke
røkt chilimix
Røkt chilimix
1 pakke

Ovnsbakte grønnsaker

søtpotet
Søtpotet
1 stk
asparges
Asparges
100 g

Couscoussalat

couscous
Couscous (Hvete)
125 g
tomat
Tomat
1 stk
dill
Dill
½–1 bunt
chevre
Chevre (Melk, Laktose)
1 pakke
Smør (Melk)
1 ss

Til servering

hummus
Hummus
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 803 kcal
  • Fett 36 g
  • Karbohydrater 93 g
  • Protein 28 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Smuldre gjerne chevren over grønnsakene når det gjenstår 2–3 minutter av steketiden, så den smelter litt over grønnsakene.

  1. Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
  2. Sprø kikerter: Sil og skyll kikertene i kaldt vann, og fordel dem utover et stekebrett med bakepapir. Vend inn litt olje, salt og pepper, og stek dem i nedre del av ovnen i 10–15 minutter, eller til de er sprø. Vend inn den røkte chilimixen etter steking.
  3. Ovnsbakte grønnsaker: Skyll og kutt søtpoteten i terninger. Kutt av endene på aspargesene. Fordel søtpotetterningene og aspargesen på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i omtrent 15 minutter, eller til søtpoteten er gjennomstekt (se tips). 
  4. Couscoussalat: Tilbered couscousen som anvist på pakken. Rør inn 1 ss smør når couscousen er ferdigkokt.
  5. Couscoussalat, fortsettelse: Skyll og kutt tomaten i båter, og bland den med litt olivenolje, salt og pepper i en skål. Legg couscousen utover et fat. Skyll og grovhakk dillen, og vend halvparten av dillen inn med de ferdigstekte grønnsakene. Fordel grønnsakene over couscousen og topp med tomaten. Riv opp chevren i mindre biter over grønnsakene, og strø over de sprø kikertene og resten av dillen.
  6. Til servering: Server hummusen til retten.