25-35
Glutenfri
Urtestekt kyllingfilet med ovnsbakte rotgrønnsaker og urtesaus
Dette er en kjent favoritt i mange hjem. Saftig kyllingfilet, toppet med en fyldig urtesaus, er en enkel og skikkelig god kombinasjon av smaker.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- melk
Basisvarer
- bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- salt
- pepper
Ovnsbakte rotgrønnsaker og poteter
Poteter
350 g
Gulrøtter
2 stk
Kålrot
300 g
Urtestekt kyllingfilet
Kyllingbryst med skinn
300 g
Urtemiks
1 pakke
Urtesaus
Urtesaus (Melk, Laktose)
½–1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 561 kcal
- Fett 23 g
- Karbohydrater 50 g
- Protein 39 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
- Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
- Ovnsbakte rotgrønnsaker og poteter: Skyll og kutt potetene i båter. Skrell og kutt gulrøttene og kålroten i jevnstore staver. Fordel potetene, gulrøttene og kålroten utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene og rotgrønnsakene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gylne og møre.
- Urtestekt kyllingfilet: Krydre kyllingen med urtemiksen, og litt salt og pepper. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i 2 minutter på hver side, til den er gyllen.
- Urtestekt kyllingfilet, fortsettelse: Legg kyllingen over i en ildfast form, og stek den i ovnen i 10–15 minutter, eller til den er gjennomstekt. Steketiden avhenger av størrelsen på kyllingbrystet. Hvis du har et steketermometer, kan du steke kyllingen til den har en kjernetemperatur på 68 grader.
- Urtesaus: Hell sausen over i en liten kjele, og kok opp på middels varme under omrøring.
- God middag!