35-45
Glutenfri
Kyllinglår med meksikansk ris, og jalapeño- og koriander crema
"Crema" er en kremet saus som ofte serveres til meksikansk mat. Den vanligste varianten av denne sausen minner mest om lettrømme, men i denne retten er det lagt til både koriander og jalapeño for ekstra god og frisk smak!
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- egg,
- melk
Basisvarer
- vann
- olje
- salt
- pepper
- aluminiumsfolie (kan sløyfes)
Meksikansk ris
Rød paprika
½–1 stk
Rødløk
½–1 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Svarte bønner
1 pakke
Jasminris
135 g
Moste tomater
1 flaske
Hønsebuljong
1 pakke
Vann
1 dl
Marinerte kyllinglår
Three spice
1 pakke
Lime
½ stk
Kyllinglår
520 g
Olje
1 ss
Salt
½ ts
Jalapeño- og koriander crema
Koriander
½ bunt
Jalapeño
½ stk
Lettmajones (Egg)
1 pakke
Yoghurt naturell (Melk, Laktose)
½ pakke
Lime
½ stk
Til servering
Koriander
½ bunt
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 1082 kcal
- Fett 51 g
- Karbohydrater 94 g
- Protein 62 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Fjern frøene på jalapeñoen hvis du ikke ønsker det for sterkt.
- Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
- Meksikansk ris: Skyll, rens og kutt paprikaen i terninger. Skrell og finhakk løken og hvitløken. Sil av laken, og skyll bønnene.
- Marinerte kyllinglår: Ha three spice krydderet i en bolle sammen med 1 ss olje, ½ ts salt og saft fra halve limen. Del kyllinglårene i leddet, og vend dem i marinaden. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i 2–3 minutter på hver side til den får litt farge, og legg den over på en tallerken.
- Jalapeño- og koriander crema: Skyll korianderen og jalapeñoen. Del jalapeñoen i grove biter (se tips). Dra korianderbladene av stilkene, og ha stilkene og halvparten av bladene i et litermål sammen med majonesen, yoghurten, jalapeñoen og saft fra resten av limen. Kjør det sammen med en stavmikser, og smak til med salt og pepper.
- Meksikansk ris, fortsettelse: Varm opp stekepannen fra steg 3 til middels høy varme, og ha i litt ny olje. Stek paprikaen, løken og hvitløken i 2–3 minutter. Ha i risen, bønnene, de moste tomatene, buljongen, 1 dl vann og eventuelle rester av marinaden fra steg 3. Kok opp under omrøring, og ha det over i en ildfast form. Legg i kyllingen med skinnsiden opp, dekk formen med aluminiumsfolie, og stek det hele midt i ovnen i 15 minutter. Ta så av folien og stek videre i 10–15 minutter, eller til kyllingen er gjennomstekt.
- Til servering: La risformen hvile i 5–10 minutter før servering, og topp med resten av korianderen fra steg 4. Server jalapeño- og koriander cremaen til retten.