Kylling med ovnsbakte søtpotetskiver, frisk rødkålsalat og lett urtedressing
20-30
Roede
Glutenfri

Kylling med ovnsbakte søtpotetskiver, frisk rødkålsalat og lett urtedressing

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • melk

Basisvarer

  • olje
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)

Ovnsbakte søtpotetskiver

søtpotet
Søtpotet
1 stk
Olje
½ ss

Rødkålsalat

rødkål
Rødkål
200–300 g
rødt eple
Rødt eple
1 stk
appelsin
Appelsin
1 stk
tomat
Tomat
1 stk
balsamicovinaigrette
Balsamicovinaigrette
½ pakke

Kylling

rødløk
Rødløk
½–1 stk
skivet kyllingfilet
Skivet kyllingfilet
300 g
Olje
½ ss

Urtedressing

lett urtedressing
Lett urtedressing (Melk, Laktose)
75 g
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 545 kcal
  • Fett 18 g
  • Karbohydrater 50 g
  • Protein 47 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Grovriv gjerne rødkålen og eplet på et rivjern eller en mandolin. Lime- eller sitronsaft og soyasaus gjør seg også godt i rødkålsalaten. Rødkålsalaten kan varmes i en kjele hvis det skulle friste mer.

  1. Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
  2. Ovnsbakte søtpotetskiverSkyll og kutt søtpoteten i skiver. Fordel søtpoteten på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek søtpotetskivene i ovnen i omtrent 20 minutter, eller til de er gjennomstekte.
  3. Rødkålsalat: Skyll og kutt rødkålen og eplet i tynne strimler (se tips). Kutt skallet av appelsinen, og del den og tomaten i båter. Bland alt sammen med balsamicovinagretten i en salatbolle. Klem over saften fra appelsinskallet. Smak til med salt og pepper. Rør om et par ganger før servering.
  4. Kylling: Skrell og kutt rødløken i skiver. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen og rødløken i 4–6 minutter, til kyllingen har fått stekeskorpe og er gjennomstekt. Krydre med salt og pepper.
  5. Urtedressing: Server urtedressingen til retten.
  1. Søtpotet: 130 g Salat: 170 g Kylling: 125 g Dressing: 1 ss Energiinnhold: ca. 430 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).