Sprøpanert seifilet med ovnsbakte gulrøtter, råkostsalat, dill og epleremulade
20-30
Roede

Sprøpanert seifilet med ovnsbakte gulrøtter, råkostsalat, dill og epleremulade

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • sulfitt,
  • egg,
  • sennep,
  • fisk,
  • hvete,
  • melk

Basisvarer

  • olje
  • sukker
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • salt
  • pepper

Ovnsbakte poteter og gulrøtter

poteter
Poteter
350 g
gulrøtter
Gulrøtter
2 stk
Olje
1 ts

Sprøpanert seifilet

tempurasei
Tempurasei (Fisk, Hvete, Melk, Laktose)
330 g

Syrlig kål- og rødløksalat

hodekål
Hodekål
300 g
rødløk
Rødløk
½ stk
dill
Dill
1 bunt
sitron
Sitron
½ stk
Sukker
1 ts

Epleremulade

grønt eple
Grønt eple
1 stk
remulade
Remulade (Sulfitt, Egg, Sennep)
½–1 pakke

Tilbehør

sitron
Sitron
½ stk
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 678 kcal
  • Fett 25 g
  • Karbohydrater 83 g
  • Protein 30 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan også pannesteke rødløken og hodekålen om det frister mer. Strø da dillen over retten ved servering.

  1. Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
  2. Ovnsbakte poteter og gulrøtter: Skyll og kutt potetene i båter. Skrell og kutt gulrøttene i staver. Fordel potetene og gulrøttene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gylne og møre.
  3. Sprøpanert seifilet: Legg fisken på et stekebrett med bakepapir. Stek fisken i ovnen i 10–12 minutter, til fisken er sprø. 
  4. Syrlig kål- og rødløksalat: Skyll og kutt hodekålen i tynne skiver. Skrell og kutt rødløken i tynne skiver. Skyll, rist og grovhakk dillen. Ha kålen, løken og dillen over i en salatbolle. Vend inn 1 ts sukker, saften fra den halve sitronen, salt og pepper. Smak til med mer sukker og saft fra sitronen om ønskelig. 
  5. Epleremulade: Skyll og kutt eplet i små terninger. Bland remuladen og eplet i en serveringsskål. 
  6. Tilbehør: Kutt resten av sitronen i båter, og server sitronbåtene til retten.
  7. God middag! 
  1. Fisk: 125 g Potet: 150 g Grønnsaker: 150 g Dressing: 1 ss Energiinnhold: ca. 510 kcal.