Grillspyd med pepperkrydret svin, bulgur og pico de gallo
20-30
Roede
Laktosefri

Grillspyd med pepperkrydret svin, bulgur og pico de gallo

Pico de gallo er en av Mexicos mest kjente sauser, og består gjerne av tomat, løk og chili. Perfekt tilbehør til svinespyd og bulgur.

Ingredienser

Allergener
  • Sennep,
  • hvete

Basisvarer

  • olje
  • salt
  • pepper

Bulgur

bulgur
Bulgur (Hvete)
125 g
grønnsaksbuljong
Grønnsaksbuljong
½ pakke

Grillspyd

mager svinekam i skiver
Mager svinekam i skiver
300 g
rød paprika
Rød paprika
1 stk
rødløk
Rødløk
½ stk
kryddermiks med fennikel og pepper
Kryddermiks med fennikel og pepper (Sennep)
½ pakke
basilikumolje
Basilikumolje
½ pakke
grillspyd
Grillspyd
1 pakke
Olje
1 ts

Pico de gallo

rødløk
Rødløk
½ stk
grønn chili
Grønn chili
1 stk
tomater
Tomater
2 stk
lime
Lime
½ stk
basilikumolje
Basilikumolje
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 615 kcal
  • Fett 29 g
  • Karbohydrater 45 g
  • Protein 44 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Kjøttet kan grilles om været skulle klaffe. Legg grillspydene i vann i 10 minutter, så de ikke begynner å brenne. Grill kjøttet i 3–4 minutter på hver side, til det er gjennomstekt. Tilsett litt finrevet limeskall inn i bulguren, for et syrlig sting.

  1. Varm opp stekeovnen til 180 grader varmluft (se tips).
  2. Bulgur: Tilbered bulguren som anvist på pakken, men tilsett grønnsakbuljongen i kokevannet.
  3. Grillspyd: Skjær hvert av kjøttstykkene i terninger. Skyll og kutt paprikaen i grove terninger. Skrell og kutt halve rødløken i grove terninger. Tre kjøttet, paprikaen og løken på grillspydene. Bland sammen kryddermiksen og halve pakken med basilikumolje. Pensle grillspydene med krydderoljen. Varm opp en stekepanne til middels varme, og ha i litt olje. Stek grillspydene i 2 minutter på hver side. Legg kjøttet over i en ildfast form, og stek det i ovnen i omtrent 6 minutter, til det er gjennomstekt. Krydre med litt salt.   
  4. Pico de gallo: Skyll og del chilien i to, og fjern frøene. Finhakk chilien og resten av rødløken. Skyll og kutt tomatene i terninger. Bland sammen grønnsakene og resten av basilikumoljen i en skål. Smak til med saft fra limen, litt salt og pepper. 
  5. God middag! 
  1. Kjøtt: 125 g Grønnsaker: 75 Bulgur: 100 g Pico: 75 g Energiinnhold: ca. 480 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).