20-30
Roede
Svinefilet med grovknuste poteter, brokkoli og brun saus
Svinefilet – mager og delikat, pannestekt med fyldig saus og grovknuste poteter. Kjent, kjært og godt.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- hvete,
- melk
Basisvarer
- margarin
- olje
- vann
- salt
- pepper
Grovknuste poteter
Poteter
350 g
Urtemiks
1 pakke
Margarin (Melk)
1 ss
Kjøtt, sopp og saus
Aromasopp
100 g
Filetstykke av svin
300 g
Brun saus (Hvete, Melk, Laktose)
½–1 pakke
Olje
1 ss
Vann
½ dl
Kokte grønnsaker
Brokkoli
1 stk
Rødløk
1 stk
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 465 kcal
- Fett 12 g
- Karbohydrater 42 g
- Protein 47 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Stek rødløken sammen med kjøttet hvis du heller ønsker det.
- Grovknuste poteter: Kok potetene i 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte. Sil av vannet, og grovknus potetene med en visp. Rør inn 1 ss margarin, og smak til med urtemiksen og litt salt og pepper.
- Kjøtt, sopp og saus: Børst soppen fri for eventuelle jordrester, og kutt dem i fire. Skjær kjøttet i skiver på omtrent 2 cm. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek soppen og kjøttet i omtrent 2 minutter. Snu kjøttet, og stek det videre i 2 minutter på den andre siden. Krydre med salt og pepper. Tilsett den brune sausen og ½ dl vann, og gi det et lite oppkok. Ha lokk på stekepannen, og la den stå på svak varme frem til servering.
- Kokte grønnsaker: Kok opp en kjele med lettsaltet vann. Kutt brokkolien i buketter. Skrell og kutt stilken i skiver. Skrell og kutt rødløken i båter. Kok grønnsakene i 4–5 minutter, og hell av vannet.
- God middag!
- Kjøtt: 125 g Saus: 2 ss Potet: 150 g Grønnsaker: 150 g Energiinnhold: ca. 400 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).