Vegetarisk chili sin carne med fullkornsris, avokadohummus og koriander
25-35
Roede
Glutenfri
Vegetar

Vegetarisk chili sin carne med fullkornsris, avokadohummus og koriander

"Chili sin carne" betyr chili uten kjøtt, og denne vegetarretten er full av smak. Server en sunn vegetargryte med smak av Mexico til hele familien.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • melk

Basisvarer

  • vann
  • olje
  • sukker
  • salt
  • pepper

Ris

fullkornsris
Fullkornsris
135 g

Chili sin carne

gul løk
Gul løk
1 stk
hvitløksfedd
Hvitløksfedd
1 stk
rød chili
Rød chili
½–1 stk
rød paprika
Rød paprika
1 stk
maiskorn
Maiskorn
1 pakke
svarte bønner
Svarte bønner
1 pakke
three spice
Three spice
½–1 pakke
hakkede tomater
Hakkede tomater
1 boks
grønnsaksbuljong
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Vann
1–2 dl
Olje
1 ts
Sukker
1 ts

Tilbehør

lime
Lime
1 stk
koriander
Koriander
1 bunt
avokadohummus
Avokadohummus
½–1 pakke
lettrømme
Lettrømme (Melk, Laktose)
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 666 kcal
  • Fett 20 g
  • Karbohydrater 96 g
  • Protein 24 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Tilpass mengden chili og three spice-krydder til din og familiens gane. Lag gjerne en salsa av tomatterningene, korianderen og limen.

  1. Ris: Tilbered risen som anvist på pakken.
  2. Chili sin carne: Skrell og finhakk løken og hvitløken. Skyll og finhakk chilien. Skyll, rens og kutt paprikaen i grove biter. Sil og skyll maisen og bønnene i kaldt vann.
  3. Chili sin carne, fortsettelse: Varm opp en vid kjele til middels varme, og ha i litt olje. Stek løken, hvitløken, chilien, paprikaen og three spice-krydderet i et par minutter, til løken er blank (se tips). Tilsett bønnene, maiskornene, de hakkede tomatene, grønnsaksbuljongen og 1–2 dl vann, og kok opp. La gryten småkoke i omtrent 10 minutter. Smak til med litt sukker, salt, pepper og eventuelt mer av three spice krydderet. 
  4. Tilbehør: Kutt limen i båter. Skyll, rist og grovhakk korianderen. Server limebåtene, korianderen, avokadohummusen og rømmen til retten. 
  5. God middag! 
  1. Chili sin carne: 450 g Ris: 100 g Lettrømme: 1 ss Avokadohummus: 1 ss Energiinnhold: ca. 480 kcal.  For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).