Bakt sellerirot med daddelchutney, krydrede linser, raita og nanbrød
35-45
Vegetar

Bakt sellerirot med daddelchutney, krydrede linser, raita og nanbrød

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • hvete,
  • rug,
  • melk,
  • selleri

Basisvarer

  • vann
  • smør
  • salt
  • pepper
  • olje
  • bakepapir (kan sløyfes)

Bakt sellerirot og sprø grønnkål

sellerirot
Sellerirot (Selleri)
300 g
grønnkål
Grønnkål
100 g
daddelchutney
Daddelchutney
½ glass

Raita

yoghurt naturell
Yoghurt naturell (Melk, Laktose)
½ pakke
mynte
Mynte
¼ bunt
koriander
Koriander
¼ bunt

Krydrede linser

finkuttet ingefær, hvitløk og chili
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
1 pakke
røde linser
Røde linser
1 pakke
garam masala
Garam masala
1 pakke
grønnsaksbuljong
Grønnsaksbuljong
1 pakke
sitron
Sitron
½ stk
Vann
4 dl
Smør (Melk)
1 ss

Nanbrød

nanbrød
Nanbrød (Hvete, Rug)
½–1 pakke

Til servering

granateple
Granateple
½ stk
sitron
Sitron
½ stk
koriander
Koriander
½ bunt
mynte
Mynte
½ bunt
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 823 kcal
  • Fett 27 g
  • Karbohydrater 114 g
  • Protein 32 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

  1. Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. 
  2. Bakt sellerirot og sprø grønnkål: Skjær av skallet, og del selleriroten i grove biter. Fordel dem i en ildfast form, og vend inn litt olje, salt og pepper. Bak sellerirotbitene i øverste del av ovnen i omtrent 30 minutter.
  3. Raita: Skyll mynten og korianderen og finhakk halvparten. Vend de finhakkede urtene sammen med yoghurten i en skål, og smak til med salt og pepper.
  4. Krydrede linser: Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i ingefærblandingen og de røde linsene. Stek linsene i 1–2 minutter, og rør inn garam masala krydderet og grønnsaksbuljongen. Ha i 4 dl vann og kok opp. La det småkoke i 5–6 minutter til linsene er møre og mesteparten av væsken har kokt inn. Spe eventuelt med litt mer vann hvis det trengs. Ta kjelen av varmen, rør inn 1 ss smør og smak til med saften fra halve sitronen.
  5. Bakt sellerirot og sprø grønnkål, fortsettelse: Skru ned temperaturen på ovnen til 180 grader. Fordel grønnkålen utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje og salt. Sett grønnkålen i ovnen under sellerien, og stek det hele videre i 6–7 minutter til, til sellerien er mør og grønnkålen er sprø. Vend daddelchutneyen inn med selleriroten før servering.
  6. Nanbrød: Tilbered nanbrødene som anvist på pakken.
  7. Til servering: Kutt av toppen på granateplet. Skjær fire snitt nedover langs skallet, brekk granateplet i fire deler, og plukk ut kjernene. Kutt resten av sitronen i båter. Topp retten med grønnkålen, granateplekjernene og resten av urtene, og server sitronbåtene og raitaen ved siden av.