Brokkoli- og halloumisalat med couscous, tranebær og yoghurtdipp
20-30
Vegetar

Brokkoli- og halloumisalat med couscous, tranebær og yoghurtdipp

Halloumi er en kypriotisk fastost som virkelig kommer til sin rett når den stekes. Med tranebær, brokkoli og couscous blir dette inspirerende vegetarmat.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • hvete,
  • melk

Basisvarer

  • olivenolje
  • olje
  • salt
  • pepper

Brokkolisalat

brokkoli
Brokkoli
1 stk
couscous
Couscous (Hvete)
125 g
grønnsaksbuljong
Grønnsaksbuljong
1 pakke
rødløk
Rødløk
½ stk
tomat
Tomat
1 stk
tranebær
Tranebær
1 pakke

Yoghurtdipp

tyrkisk krydder
Tyrkisk krydder
1 pakke
yoghurt naturell
Yoghurt naturell (Melk, Laktose)
150 g
lime
Lime
1 stk
Olivenolje
1 ss

Halloumi

halloumi
Halloumi (Melk, Laktose)
250 g
chipotlemiks
Chipotlemiks
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 743 kcal
  • Fett 35 g
  • Karbohydrater 68 g
  • Protein 39 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

  1. Brokkolisalat: Kutt brokkolien i buketter. Skrell og kutt stilken i biter. Tilbered couscousen som anvist på pakken, men ha grønnsaksbuljongen i kokevannet. Ha brokkolien på toppen av couscousen, og ha på lokk. Skrell og finhakk rødløken. Kutt tomaten i terninger. 
  2. Brokkolisalat, fortsettelse: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken i 1–2 minutter, til den er blank. Tilsett den kokte couscousen og brokkolien, og stek det hele videre i 1 minutt. Krydre med salt og pepper.
  3. Yoghurtdipp: Bland det tyrkiske krydderet med yoghurten. Smak til med saft fra limen, salt og pepper. Topp med 1 ss olivenolje. Del resten av limen i båter, og server båtene til retten. 
  4. Halloumi: Bruk stekepannen fra punkt 2, og ha i litt ny olje. Kutt halloumien i terninger, og stek dem i 1–2 minutter på hver side, til osten er gyllen. Ha i ønsket mengde av chipotlemiksen.
  5. Servering: Fordel brokkolien og couscousen utover et fat. Topp med tranebærene, tomatterningene og halloumiterningene. Ha litt av yoghurtdressingen over salaten, eller server den til retten.