Ovnsbakt laksefilet med agurksalat, rømme og poteter
20-30
Glutenfri

Ovnsbakt laksefilet med agurksalat, rømme og poteter

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • fisk,
  • melk

Basisvarer

  • sukker
  • olje
  • salt
  • pepper

Poteter og erter

poteter
Poteter
350 g
grønne erter
Grønne erter
125 g

Laksefilet

laksefilet
Laksefilet (Fisk)
270 g

Agurksalat

agurk
Agurk
½–1 stk
sitron
Sitron
½ stk
Sukker
1 ts

Tilbehør

sitron
Sitron
½ stk
lettrømme
Lettrømme (Melk, Laktose)
75–150 g
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 614 kcal
  • Fett 34 g
  • Karbohydrater 41 g
  • Protein 36 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

  1. Varm opp stekeovnen til 200 grader over- og undervarme.
  2. Poteter og erter: Kok potetene i omtrent 20 minutter, eller til de er gjennomkokte. Kok ertene med potetene de siste 2 minuttene av koketiden. 
  3. Laksefilet: Fordel fisken i en smurt ildfast form, og krydre med salt og pepper. Stek fisken i ovnen i 8–10 minutter.
  4. Agurksalat: Skyll og kutt agurken i tynne skiver. Bruk gjerne en mandolin om du har. Ha agurken i en serveringsskål, og bland inn litt av saften fra sitronen, 1 ts sukker, litt salt og pepper. 
  5. Tilbehør: Kutt resten av sitronen i båter, og server sitronbåtene og rømmen til retten.