Tapaskjøttboller i tomatsaus med ovnsbakte poteter, ruccolasalat og aioli
20-30
Laktosefri
Glutenfri

Tapaskjøttboller i tomatsaus med ovnsbakte poteter, ruccolasalat og aioli

En enkel og skikkelig god tapasrett som tar deg rett tilbake til en liten spansk restaurant en varm sommerdag. Dypp de sprø potetene i aiolien.

Ingredienser

Allergener
  • Sulfitt,
  • egg,
  • sennep

Basisvarer

  • olje
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olivenolje
  • salt

Ovnsbakte potetterninger

poteter
Poteter
350 g
hvitløksfedd
Hvitløksfedd
1 stk
paprikakrydder
Paprikakrydder
½–1 pakke

Tapaskjøttboller i tomatsaus

gul løk
Gul løk
1 stk
salsicciadeig
Salsicciadeig
300 g
hakkede tomater
Hakkede tomater
1 boks
oksebuljong
Oksebuljong
1 pakke
oregano
Oregano
1 pakke

Salat

ruccola
Ruccola
50 g
tomat
Tomat
1 stk
oliven
Oliven
1 pakke

Tilbehør

aioli
Aioli (Sulfitt, Egg, Sennep)
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 769 kcal
  • Fett 47 g
  • Karbohydrater 51 g
  • Protein 35 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

  1. Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
  2. Ovnsbakte potetterninger: Skyll og kutt potetene i terninger. Skrell og finhakk hvitløken. Ha potetene og hvitløken på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og paprikakrydderet. Stek det hele i ovnen i 15–20 minutter, eller til potetene er gjennomstekte og sprø. 
  3. Tapaskjøttboller i tomatsaus: Skrell og finhakk løken. Bland halvparten av løken inn i salsicciadeigen, og lag små kjøttboller med hendene, eller bruk to skjeer. Ha gjerne litt vann på hendene, slik at deigen slipper lettere. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttbollene og resten av løken i omtrent 3 minutter, til kjøttbollene har en jevn stekeskorpe. Krydre med oksebuljongen og oreganokrydderet, og hell over de hakkede tomatene. Kok opp, og la det småkoke i 3–4 minutter på middels varme.
  4. Salat: Skyll og tørk ruccolaen og tomaten. Kutt tomaten i tynne båter, og bland den sammen med ruccolaen, olivenene og litt olivenolje i en bolle. Krydre med litt salt og pepper.
  5. Tilbehør: Server aiolien til retten.