Kylling med sopprisoni, ovnsbakt brokkoli, syltet rødløk og Grande Premium
20-30
Roede

Kylling med sopprisoni, ovnsbakt brokkoli, syltet rødløk og Grande Premium

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • hvete,
  • melk

Basisvarer

  • vann
  • eplesider-/hvitvins- eller rødvinseddik
  • sukker
  • olje
  • salt
  • pepper

Syltet rødløk

rødløk
Rødløk
1 stk
Vann
1 dl
Eplesider-/hvitvins- eller rødvinseddik
½ dl
Sukker
3 ss

Kylling og ovnsbakt brokkoli

brokkoli
Brokkoli
1 stk
sous vide-kyllingfilet med sitron og pepper
Sous vide-kyllingfilet med sitron og pepper
300 g

Risoni

gul løk
Gul løk
1 stk
hvitløksfedd
Hvitløksfedd
1 stk
sjampinjong
Sjampinjong
100 g
risoni
Risoni (Hvete)
150 g
hønsebuljong
Hønsebuljong
½ pakke
revet Grande Premium
Revet Grande Premium (Melk, Laktose)
½ pakke
Olje
1 ts
Vann
3–4 dl

Topping

grønt eple
Grønt eple
1 stk
revet Grande Premium
Revet Grande Premium (Melk, Laktose)
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 687 kcal
  • Fett 11 g
  • Karbohydrater 95 g
  • Protein 52 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Kyllingen kan brunes raskt av i en stekepanne, for en mer smaksrik overflate. Tilsett litt sitronsaft eller eddik for en mer syrlig risoni.

  1. Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
  2. Syltet rødløk: Skrell og kutt rødløken i skiver. Kok opp 1 dl vann, ½ dl eddik og 3 ss sukker i en liten kjele. Ta kjelen av varmen, og vend inn rødløken. La rødløken trekke i laken frem til servering.
  3. Kylling og ovnsbakt brokkoli: Kutt brokkolien i buketter. Skrell og kutt stilken i biter. Skjær kyllingen i to på langs (se tips). Fordel brokkolien, kyllingen og kraften fra pakken i en ildfast form. Krydre med litt salt og pepper. Stek formen i ovnen i omtrent 15 minutter. 
  4. Risoni: Skrell og finhakk løken og hvitløken. Rens og kutt soppen i fire. Varm opp en vid, tørr kjele til middels varme, og stek soppen i 2–3 minutter. Tilsett litt olje, og ha i løken og hvitløken. Stek videre i 2–3 minutter, til løken er blank. Tilsett risonien, hønsebuljongen og 3 dl vann, og kok opp. La risonien småkoke under lokk i 11–13 minutter. Rør om underveis i koketiden. Ha i Grande Premium-osten, og smak til med salt og pepper. Juster konsistensen med litt vann. 
  5. Topping: Kutt eplet i små terninger, og ha terningene over i en liten skål. Server epleterningene og Grande Premium-osten til retten. 
  1. Kylling: 125 g Risoni: 100 Grønnsaker: 160 g Energiinnhold: ca. 410 kcal.