20-30
Roede
Kylling med sopprisoni, ovnsbakt brokkoli, syltet rødløk og Grande Premium
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- hvete,
- melk
Basisvarer
- vann
- eplesider-/hvitvins- eller rødvinseddik
- sukker
- olje
- salt
- pepper
Syltet rødløk
Rødløk
1 stk
Vann
1 dl
Eplesider-/hvitvins- eller rødvinseddik
½ dl
Sukker
3 ss
Kylling og ovnsbakt brokkoli
Brokkoli
1 stk
Sous vide-kyllingfilet med sitron og pepper
300 g
Risoni
Gul løk
1 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Sjampinjong
100 g
Risoni (Hvete)
150 g
Hønsebuljong
½ pakke
Revet Grande Premium (Melk, Laktose)
½ pakke
Olje
1 ts
Vann
3–4 dl
Topping
Grønt eple
1 stk
Revet Grande Premium (Melk, Laktose)
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 687 kcal
- Fett 11 g
- Karbohydrater 95 g
- Protein 52 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Kyllingen kan brunes raskt av i en stekepanne, for en mer smaksrik overflate. Tilsett litt sitronsaft eller eddik for en mer syrlig risoni.
- Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
- Syltet rødløk: Skrell og kutt rødløken i skiver. Kok opp 1 dl vann, ½ dl eddik og 3 ss sukker i en liten kjele. Ta kjelen av varmen, og vend inn rødløken. La rødløken trekke i laken frem til servering.
- Kylling og ovnsbakt brokkoli: Kutt brokkolien i buketter. Skrell og kutt stilken i biter. Skjær kyllingen i to på langs (se tips). Fordel brokkolien, kyllingen og kraften fra pakken i en ildfast form. Krydre med litt salt og pepper. Stek formen i ovnen i omtrent 15 minutter.
- Risoni: Skrell og finhakk løken og hvitløken. Rens og kutt soppen i fire. Varm opp en vid, tørr kjele til middels varme, og stek soppen i 2–3 minutter. Tilsett litt olje, og ha i løken og hvitløken. Stek videre i 2–3 minutter, til løken er blank. Tilsett risonien, hønsebuljongen og 3 dl vann, og kok opp. La risonien småkoke under lokk i 11–13 minutter. Rør om underveis i koketiden. Ha i Grande Premium-osten, og smak til med salt og pepper. Juster konsistensen med litt vann.
- Topping: Kutt eplet i små terninger, og ha terningene over i en liten skål. Server epleterningene og Grande Premium-osten til retten.
- Kylling: 125 g Risoni: 100 Grønnsaker: 160 g Energiinnhold: ca. 410 kcal.