Salat med ovnsbakte røtter og grønnkål, panert mozzarella og lett urtedressing
25-35
Vegetar

Salat med ovnsbakte røtter og grønnkål, panert mozzarella og lett urtedressing

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • egg,
  • hvete,
  • melk

Basisvarer

  • egg
  • hvetemel
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
  • pepper

Høstsalat med ovnsbakte røtter og grønnkål

gulrøtter
Gulrøtter
400 g
rødbete
Rødbete
1 stk
gulbete
Gulbete
1 stk
rødløk
Rødløk
1 stk
sitron
Sitron
½ stk
grønnkål
Grønnkål
50 g

Bulgur

bulgur
Bulgur (Hvete)
125 g
grønnsaksbuljong
Grønnsaksbuljong
½ pakke

Panert mozzarella

mozzarella
Mozzarella (Melk, Laktose)
1 pakke
panering
Panering
½ pakke
urtemiks
Urtemiks
½ pakke
Egg (Egg)
1 stk
Hvetemel (Egg, Hvete)
½ dl

Til servering

lett urtedressing
Lett urtedressing (Melk, Laktose)
1 pakke
sitron
Sitron
½ stk
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 605 kcal
  • Fett 24 g
  • Karbohydrater 70 g
  • Protein 27 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Høvle en gulrot på langs i tynne bånd og pynt retten med. Bruk gjerne plasthansker når du skreller betene da de lett setter farge på hendene.

  1. Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft. 
  2. Høstsalat med ovnsbakte røtter og grønnkål: Skrell gulrøttene, betene (se tips) og rødløken, og kutt dem i jevnstore biter eller båter. Fordel grønnsakene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn saften fra halve sitronen, litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i omtrent 20 minutter, eller til de er møre. Vend inn grønnkålen når det gjenstår 5 minutter av steketiden.       
  3. Bulgur: Kok bulguren som anvist på pakken, men ha grønnsaksbuljongen i kokevannet.   
  4. Panert mozzarella: Bland sammen paneringen og urtemiksen på en tallerken. Ha ½ dl hvetemel på en annen tallerken. Knekk egget i en vid skål, og visp det sammen med en gaffel. Kutt osten i fire skiver og tørk skivene godt med kjøkkenpapir. Krydre osten med litt salt og pepper. Vend osteskivene først i hvetemelet, deretter i egget og til slutt i paneringen. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek osteskivene i omtrent 1 minutt på hver side.   
  5. Høstsalat med ovnsbakte røtter og grønnkål, fortsettelse: Sil vannet fra den ferdigkokte bulguren, og vend den sammen med de ovnsbakte grønnsakene og grønnkålen.  
  6. Servering: Kutt resten av sitronen i båter og server sitronbåtene og urtedressingen til retten.