Thailandsk stirfry med chilistekte egg, pak choy, nudler og bønnespirer
20-30
Laktosefri
Vegetar

Thailandsk stirfry med chilistekte egg, pak choy, nudler og bønnespirer

Denne gode wokretten er inspirert av den populære klassiske Pad thaien.

Ingredienser

Allergener
  • Egg,
  • hvete,
  • nøtter,
  • soya

Basisvarer

  • vann
  • soyasaus
  • salt
  • olje

Nudler

eggenudler
Eggenudler (Egg, Hvete)
125 g

Stir fry

gulrot
Gulrot
1 stk
hvitløksfedd
Hvitløksfedd
1 stk
pak choy
Pak choy
1 stk
vårløk
Vårløk
1 pakke
soya- og ingefærsaus
Soya- og ingefærsaus (Soya, Hvete)
1 pakke
sweet chili-saus
Sweet chili-saus
1 pakke
grønnsaksbuljong
Grønnsaksbuljong
1 pakke
bønnespirer
Bønnespirer
½–1 pakke
Vann
½ dl

Chilistekte egg

egg
Egg (Egg)
2 stk
finkuttet ingefær, hvitløk og chili
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
½ pakke
chiliflak
Chiliflak
½ pakke

Til servering

hakkede peanøtter
Hakkede peanøtter (Peanøtter, Nøtter)
1 pakke
lime
Lime
1 stk
koriander
Koriander
1 bunt
Soyasaus (Soya)
2 ss
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 644 kcal
  • Fett 22 g
  • Karbohydrater 86 g
  • Protein 25 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Hvis du vil lage Pad thai kan eggene stekes sammen med grønnsakene i stekepannen til det begynner å ligne på eggerøre.

  1. Nudler: Tilbered nudlene som anvist på pakken.   
  2. Stir fry: Skrell gulroten og hvitløken, og skyll pak choyen og vårløken. Kutt gulroten og vårløken i tynne strimler, finhakk hvitløken, og kutt pak choyen i grove biter. Bland soya- og ingefærausen, sweet chili-sausen, grønnsaksbuljongen og ½ dl vann i en skål. 
  3. Chilistekte egg: Varm opp en stekepanne til middels lav varme og ha i pakken med finkuttet ingefær, hvitløk og chili. Knekk eggene i stekepannen og stek dem på den ene siden i omtrent 3 minutter, til eggehvitene har stivnet. Krydre med litt salt og chiliflakene. 
  4. Stir fry, fortsettelse: Varm opp en stor wok- eller stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek gulroten, pak choyen og hvitløken i 2–3 minutter. Tilsett de kokte nudlene og woksausen fra punkt 2. Varm opp, og rør alt godt sammen. Smak til med litt salt. Skru av varmen, og vend inn bønnespirene og vårløken.   
  5. Til servering: Kutt limen i båter, og skyll og grovhakk korianderen. Strø korianderen og peanøttene over retten, og server limebåtene og 2 ss soyasaus til.