20-30
Laktosefri
Vegetar
Thailandsk stirfry med chilistekte egg, pak choy, nudler og bønnespirer
Denne gode wokretten er inspirert av den populære klassiske Pad thaien.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Egg,
- hvete,
- nøtter,
- soya
Basisvarer
- vann
- soyasaus
- salt
- olje
Nudler
Eggenudler (Egg, Hvete)
125 g
Stir fry
Gulrot
1 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Pak choy
1 stk
Vårløk
1 pakke
Soya- og ingefærsaus (Soya, Hvete)
1 pakke
Sweet chili-saus
1 pakke
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Bønnespirer
½–1 pakke
Vann
½ dl
Chilistekte egg
Egg (Egg)
2 stk
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
½ pakke
Chiliflak
½ pakke
Til servering
Hakkede peanøtter (Peanøtter, Nøtter)
1 pakke
Lime
1 stk
Koriander
1 bunt
Soyasaus (Soya)
2 ss
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 644 kcal
- Fett 22 g
- Karbohydrater 86 g
- Protein 25 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Hvis du vil lage Pad thai kan eggene stekes sammen med grønnsakene i stekepannen til det begynner å ligne på eggerøre.
- Nudler: Tilbered nudlene som anvist på pakken.
- Stir fry: Skrell gulroten og hvitløken, og skyll pak choyen og vårløken. Kutt gulroten og vårløken i tynne strimler, finhakk hvitløken, og kutt pak choyen i grove biter. Bland soya- og ingefærausen, sweet chili-sausen, grønnsaksbuljongen og ½ dl vann i en skål.
- Chilistekte egg: Varm opp en stekepanne til middels lav varme og ha i pakken med finkuttet ingefær, hvitløk og chili. Knekk eggene i stekepannen og stek dem på den ene siden i omtrent 3 minutter, til eggehvitene har stivnet. Krydre med litt salt og chiliflakene.
- Stir fry, fortsettelse: Varm opp en stor wok- eller stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek gulroten, pak choyen og hvitløken i 2–3 minutter. Tilsett de kokte nudlene og woksausen fra punkt 2. Varm opp, og rør alt godt sammen. Smak til med litt salt. Skru av varmen, og vend inn bønnespirene og vårløken.
- Til servering: Kutt limen i båter, og skyll og grovhakk korianderen. Strø korianderen og peanøttene over retten, og server limebåtene og 2 ss soyasaus til.