Plantebasert lasagne med ruccola- og tomatsalat
35-45
Vegetar

Plantebasert lasagne med ruccola- og tomatsalat

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • egg,
  • hvete,
  • melk

Basisvarer

  • vann
  • smør
  • hvetemel
  • olivenolje
  • olje
  • salt
  • pepper

Plantebasert tomatsaus

sjalottløk
Sjalottløk
1 stk
plantebasert mince med tomatsaus
Plantebasert mince med tomatsaus
280 g
oregano
Oregano
1 pakke
hakkede tomater
Hakkede tomater
1 boks
Vann
1 dl

Hvit saus

helmelk
Helmelk (Melk, Laktose)
3 dl
Smør (Melk)
1 ss
Hvetemel (Hvete)
1 ss

Lasagne

ferske pastaplater
Ferske pastaplater (Egg, Hvete)
½–1 pakke
revet ost
Revet ost (Melk)
100 g

Ruccola- og tomatsalat

ruccola
Ruccola
50 g
tomat
Tomat
1 stk
Olivenolje
½ ss
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 923 kcal
  • Fett 41 g
  • Karbohydrater 82 g
  • Protein 57 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Forbered lasagnen dagen før, og varm den opp i ovnen før servering for å spare tid dagen den skal serveres.

  1. Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. 
  2. Plantebasert tomatsaus: Skrell og finhakk sjalottløken. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken i 1–2 minutter, til løken er blank. Ha i den plantebaserte miksen, og stek videre i 1–2 minutter. Tilsett oreganokrydderet og de hakkede tomatene og skyll boksen med 1 dl vann. La det hele småkoke i 6–7 minutter. Smak til med salt og pepper.  
  3. Hvit saus: Varm opp en liten kjele til middels varme, og ha i 1 ss smør. Rør inn 1 ss hvetemel. Spe på med melken, litt og litt, under omrøring. Kok opp sausen, og la den småkoke på lav varme i 3–4 minutter. Smak til med salt. 
  4. Lasagne: Pensle en ildfast form med litt olje. Legg et lag med tomatsaus i bunnen av formen, deretter et lag med lasagneplater, og til slutt et lag med hvit saus. Gjenta dette 2–3 ganger. Trykk platene godt ned, slik at sausen kommer helt ut i kantene og dekker platene. Topp lasagnen med osten, og stek den midt i ovnen i 20–25 minutter. 
  5. Ruccola- og tomatsalat: Skyll ruccolaen og tomatene. Tørk ruccolaen, og kutt tomatene i store biter. Bland det i en bolle. og Vend inn 1/2 ss olivenolje og krydre med litt salt og pepper.
  6. Buon appetito!