Fiskekaker med rotgrønnsaker, knuste persillepoteter og aioli
20-30
Glutenfri

Fiskekaker med rotgrønnsaker, knuste persillepoteter og aioli

Noe så lettvint og godt som fiskekaker skal du lete lenge etter. Her får du dem med sprø kålrot og persillepoteter, som tar en tilbake til barndommen.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • sulfitt,
  • egg,
  • sennep,
  • fisk,
  • melk

Basisvarer

  • smør
  • aluminiumsfolie (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
  • pepper

Knuste persillepoteter

poteter
Poteter
350 g
bladpersille
Bladpersille
1 bunt
Smør (Melk)
1 ss

Stekte rotgrønnsaker

spinat
Spinat
50 g
rødløk
Rødløk
1 stk
gulrøtter
Gulrøtter
2 stk
kålrot
Kålrot
300 g

Fiskekaker

fiskekaker
Fiskekaker (Fisk, Melk, Laktose)
360 g

Tilbehør

aioli
Aioli (Sulfitt, Egg, Sennep)
½–1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 741 kcal
  • Fett 42 g
  • Karbohydrater 63 g
  • Protein 28 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Lag potetmos hvis du foretrekker det. Skrell potetene, og kok dem i 20–25 minutter, til de er gjennomkokte. Hell av vannet, knus potetene, og rør inn melk og smør til potetmosen har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.

  1. Knuste persillepoteter: Kok potetene i 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte. Skyll, tørk og finhakk persillen. 
  2. Stekte rotgrønnsaker: Skyll og tørk spinaten. Skrell og kutt rødløken i båter. Skrell og kutt gulrøttene og kålroten i tynne strimler.  
  3. Fiskekaker: Varm opp en stekepanne til middels varme, og ha i litt olje. Stek fiskekakene i 2–3 minutter på hver side, til de er gjennomvarme. Legg dem i en ildfast form, og dekk dem med aluminiumfolie, slik at de holder seg varm frem til servering. 
  4. Stekte rotgrønnsaker, fortsettelse: Varm opp stekepannen fra punkt 3 til middels varme, og ha i litt ny olje. Stek grønnsakene i omtrent 5 minutter. Bland inn spinaten og stek det hele i omtrent 2 minutter, til spinaten har falt litt sammen. Smak til med salt og pepper.  
  5. Knuste persillepoteter, fortsettelse: Hell vannet av potetene, og knus dem lett med en gaffel eller sleiv. Rør inn 1 ss smør og persillen. Smak til med salt og pepper. 
  6. Tilbehør: Server aiolien til retten.