Mild kyllinggryte med eple, karri og ris
20-30
Laktosefri
Glutenfri

Mild kyllinggryte med eple, karri og ris

Ingredienser

Allergener

    Basisvarer

    • vann
    • salt
    • pepper
    • olje

    Kyllinggryte

    gul løk
    Gul løk
    1 stk
    hvitløksfedd
    Hvitløksfedd
    1 stk
    gulrøtter
    Gulrøtter
    2 stk
    rød paprika
    Rød paprika
    1 stk
    grønt eple
    Grønt eple
    1 stk
    ingefær
    Ingefær
    1 bit
    strimlet kyllingfilet
    Strimlet kyllingfilet
    300 g
    karri
    Karri
    ½–1 pakke
    hønsebuljong
    Hønsebuljong
    1 pakke
    kokoskrem
    Kokoskrem
    1 pakke
    Vann
    1 dl

    Ris

    basmatiris
    Basmatiris
    135 g

    Servering

    koriander
    Koriander
    1 bunt
    Næringsinnhold per porsjon
    • Energi 629 kcal
    • Fett 14 g
    • Karbohydrater 79 g
    • Protein 46 g
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Den letteste måten å skrelle ingefær på, er å bruke en spiseskje til å skrape av skallet. Tilsett ½–1 ss hvetemel når du steker løken, hvis du ønsker en fyldigere saus.

    1. Kyllinggryte: Skrell og finhakk løken og hvitløken. Skrell og kutt gulrøttene i terninger. Skyll, rens og kutt paprikaen og eplet i terninger. Skrell og finriv ingefæren (se tips). 
    2. Ris: Tilbered risen som anvist på pakken.
    3. Kyllinggryte, fortsettelse: Varm opp en stor gryte til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i 3–4 minutter, til den har fått en stekeskorpe. Legg kyllingen over på en tallerken. Ha løken og hvitløken i gryten, og la det steke i omtrent 2 minutter, til løken er blank. Tilsett gulrøttene, ingefæren, karrien og buljongen. La det steke sammen i ett minutt. Tilsett kokoskremen og 1 dl vann. Gi gryten et oppkok, og la den småkoke i omtrent 10 minutter, til gulrøttene er møre. Tilsett paprikaen, eplet og kyllingen, og la det koke videre i omtrent 3 minutter. Smak til med litt salt og pepper. 
    4. Servering: Skyll og grovhakk korianderen, og topp retten med den til de som ønsker. God middag!