Karbonader med grønnsaker, bulgursalat, spicy tomatsaus og urtedressing
20-30

Karbonader med grønnsaker, bulgursalat, spicy tomatsaus og urtedressing

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • sulfitt,
  • hvete,
  • melk

Basisvarer

  • olivenolje
  • vann
  • olje
  • salt
  • pepper
  • sukker

Bulgursalat

bulgur
Bulgur (Hvete)
125 g
persillade
Persillade (Sulfitt)
1 pakke
sjalottløk
Sjalottløk
1 stk
agurk
Agurk
½ stk
tomat
Tomat
1 stk
bladpersille
Bladpersille
1 bunt
sitron
Sitron
½ stk
Olivenolje
1 ss

Spicy tomatsaus

gul løk
Gul løk
1 stk
chiliflak
Chiliflak
1 pakke
hakkede tomater
Hakkede tomater
1 boks
grønnsaksbuljong
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Vann
3 dl

Karbonader med grønnsaker

karbonader med grønnsaker
Karbonader med grønnsaker
360 g

Urtedressing

lett urtedressing
Lett urtedressing (Melk, Laktose)
75 g
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 784 kcal
  • Fett 41 g
  • Karbohydrater 65 g
  • Protein 39 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan også varme karbonadene i tomatsausen.

  1. Bulgursalat: Tilbered bulguren som anvist på pakken, men ha persilladen i kokevannet.
  2. Spicy tomatsaus: Skrell og kutt løken i terninger. Varm opp en vid kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken i omtrent 2 minutter, til den er blank. Ha i ønsket mengde av chiliflakene. Ha i de hakkede tomatene og grønnsaksbuljongen. Skyll ut tomatboksen med 3 dl vann, og ha vannet i gryten. Kok opp, og la sausen småkoke i omtrent 5 minutter. Smak til med litt sukker, salt og pepper.  
  3. Bulgursalat, fortsettelse: Skrell sjalottløken, og skyll agurken og tomaten. Kutt sjalottløken, agurken og tomaten i terninger. Skyll, rist og finhakk persillen. Ha den ferdigkokte bulguren i en salatbolle, og bland inn sjalottløken, agurken, tomaten, persillen, litt saft fra sitronen og 1 ss olivenolje. Smak til med salt og pepper. 
  4. Karbonader med grønnsaker: Varm opp en stekepanne til middels varme, og ha i litt olje. Stek karbonadene i omtrent 4 minutter på hver side, til de er gjennomvarme. 
  5. Urtedressing: Server urtedressingen til retten. 
  6. God middag!