Pannestekt laks med asparges- og erterisotto
20-30
Laktosefri
Glutenfri

Pannestekt laks med asparges- og erterisotto

En deilig risotto med salt, vellagret Grana Padano-ost og fersk asparges. Topp det hele med laks, og du har en fantastisk middag.

Ingredienser

Allergener
  • Egg,
  • fisk,
  • melk

Basisvarer

  • eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
  • vann
  • smør
  • olje
  • salt
  • pepper

Risotto

sjalottløk
Sjalottløk
2 stk
risottoris
Risottoris
150 g
hønsebuljong
Hønsebuljong
1 pakke
asparges
Asparges
250 g
grønne erter
Grønne erter
125 g
Grana Padano
Grana Padano (Egg, Melk)
1 stk
Eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
2 ss
Vann
5 dl
Smør (Melk)
3 ss

Pannestekt laks

laksefilet
Laksefilet (Fisk)
270 g
Smør (Melk)
1 ss
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 847 kcal
  • Fett 42 g
  • Karbohydrater 74 g
  • Protein 43 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Bytt gjerne ut eddiken med litt hvitvin hvis du har det stående. Tilsett da hvitvinen når løken er blank, og la den koke inn før du tilsetter buljongen og vannet.

  1. Risotto: Skrell og finhakk sjalottløken. Varm opp en kjele til høy varme, og ha i litt olje. Stek risottorisen og løken i 1–2 minutter, eller til løken er blank. Tilsett hønsebuljongen og 2 ss eddik. Ha i 5 dl vann, litt etter litt, til risottoen har ønsket konsistens. Tilsett mer vann hvis risottoen blir for tørr, og la den småkoke i 15–18 minutter. Rør om innimellom.
  2. Risotto, fortsettelse: Kutt endene av aspargesene, og kutt hver asparges i 1 cm lange biter på skrått. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje og 1 ss smør. Stek aspargesene i 2–3 minutter. Ha i ertene når det gjenstår 1 minutt av steketiden. Bland aspargesene og ertene inn i den ferdigkokte risottoen. Finriv Grana Padano-osten over risottoen, og rør den inn sammen med 2 ss smør. Smak til med salt og pepper.
  3. Pannestekt laks: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Krydre fisken med salt og pepper, og stek den i 3–4 minutter på hver side, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren. Steketiden avhenger av tykkelsen på fisken. Tilsett 1 ss smør mot slutten av steketiden.