20-30
Laktosefri
Marinerte kyllingspyd og asiatisk nudelsalat med pære og mynte
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sesamfrø,
- egg,
- hvete,
- melk,
- soya
Basisvarer
- sukker
- smør
- olje
Nudelsalat
Eggenudler (Egg, Hvete)
125 g
Gulrøtter
2 stk
Pære
1 stk
Mynte
1 bunt
Dressing
Rød chili
½ stk
Lime
½ stk
Soya- og ingefærsaus (Soya, Hvete)
1 pakke
Sukker
½ ts
Kyllingspyd
Kyllingspyd med estragon og hvitløk
300 g
Smør (Melk)
1 ss
Servering
Rød chili
½ stk
Lime
½ stk
Sesamfrø (Sesamfrø)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 617 kcal
- Fett 20 g
- Karbohydrater 66 g
- Protein 44 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan også steke pæren hvis du foretrekker det. Kutt de da i litt større båter og stek de sammen med kyllingen, til de har fått en lett gyllen skorpe.
- Nudelsalat: Kok nudlene som anvist på pakken. Skrell og kutt gulrøttene i tynne skiver. Skyll og kutt pæren i tynne båter, eller skiver. Skyll, tørk og grovhakk mynten.
- Dressing: Skyll chilien og limen. Finhakk halvparten av chilien og finriv skallet fra limen(kun det grønne). Ha soya- og ingefærsausen i en bolle og rør inn ½ ts sukker. Tilsett den finhakkede chilien, limeskallet og smak til med litt saft fra limen.
- Nudelsalat, fortsettelse: Sil vannet av de ferdigkokte nudlene og vend dem sammen med dressingen fra punkt 2. La nudlene marinere i dressingen til resten av retten er klar. Vend inn gulrøttene, pæren og mynten i nudlene rett før servering.
- Kyllingspyd: Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingspydene i omtrent 3 minutter på hver side, til de har en gyllen farge og er gjennomstekte. Smelt 1 ss smør i pannen, og øs over kyllingen. La spydene hvile i et par minutter før servering.
- Servering: Kutt resten av chilien i tynne ringer, og kutt resten av limen i båter. Topp retten med sesamfrøene og chilien, og server limebåtene på siden.
- Vel bekomme!