Marinerte kyllingspyd og asiatisk nudelsalat med pære og mynte
20-30
Laktosefri

Marinerte kyllingspyd og asiatisk nudelsalat med pære og mynte

Ingredienser

Allergener
  • Sesamfrø,
  • egg,
  • hvete,
  • melk,
  • soya

Basisvarer

  • sukker
  • smør
  • olje

Nudelsalat

eggenudler
Eggenudler (Egg, Hvete)
125 g
gulrøtter
Gulrøtter
2 stk
pære
Pære
1 stk
mynte
Mynte
1 bunt

Dressing

rød chili
Rød chili
½ stk
lime
Lime
½ stk
soya- og ingefærsaus
Soya- og ingefærsaus (Soya, Hvete)
1 pakke
Sukker
½ ts

Kyllingspyd

kyllingspyd med estragon og hvitløk
Kyllingspyd med estragon og hvitløk
300 g
Smør (Melk)
1 ss

Servering

rød chili
Rød chili
½ stk
lime
Lime
½ stk
sesamfrø
Sesamfrø (Sesamfrø)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 617 kcal
  • Fett 20 g
  • Karbohydrater 66 g
  • Protein 44 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan også steke pæren hvis du foretrekker det. Kutt de da i litt større båter og stek de sammen med kyllingen, til de har fått en lett gyllen skorpe.

  1. Nudelsalat: Kok nudlene som anvist på pakken. Skrell og kutt gulrøttene i tynne skiver. Skyll og kutt pæren i tynne båter, eller skiver. Skyll, tørk og grovhakk mynten.
  2. Dressing: Skyll chilien og limen. Finhakk halvparten av chilien og finriv skallet fra limen(kun det grønne). Ha soya- og ingefærsausen i en bolle og rør inn ½ ts sukker. Tilsett den finhakkede chilien, limeskallet og smak til med litt saft fra limen.
  3. Nudelsalat, fortsettelse: Sil vannet av de ferdigkokte nudlene og vend dem sammen med dressingen fra punkt 2. La nudlene marinere i dressingen til resten av retten er klar. Vend inn gulrøttene, pæren og mynten i nudlene rett før servering.
  4. Kyllingspyd: Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingspydene i omtrent 3 minutter på hver side, til de har en gyllen farge og er gjennomstekte. Smelt 1 ss smør i pannen, og øs over kyllingen. La spydene hvile i et par minutter før servering. 
  5. Servering: Kutt resten av chilien i tynne ringer, og kutt resten av limen i båter. Topp retten med sesamfrøene og chilien, og server limebåtene på siden.
  6. Vel bekomme!