Filetstykke av svin med bakte poteter, gulrøtter, brokkoli og bearnéssaus
15-20

Filetstykke av svin med bakte poteter, gulrøtter, brokkoli og bearnéssaus

Bearnéssaus er som poteten, passer til det aller meste. Og så er det så godt! Saftig indrefilet og bearnéssaus er rett og slett skikkelig hverdagskos.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • egg,
  • bygg,
  • fisk,
  • melk

Basisvarer

  • olje
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)

Bakte grønnsaker

gulrøtter
Gulrøtter
2 stk
småpoteter
Småpoteter
300 g

Filetstykke av svin

filetstykke av svin
Filetstykke av svin
300 g

Brokkoli- og blomkålbuketter

brokkoli- og blomkålbuketter
Brokkoli- og blomkålbuketter
150 g

Bearnéssaus

bearnéssaus
Bearnéssaus (Fisk, Egg, Bygg, Melk, Laktose)
½–1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 539 kcal
  • Fett 25 g
  • Karbohydrater 36 g
  • Protein 43 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Sett inn et steketermometer i kjøttet. Stek kjøttet i ovnen til det har en kjernetemperatur på 65 grader. Ta kjøttet ut av ovnen, og la det hvile til temperaturen ligger på 68–70 grader.

  1. Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft, og kok opp litt lettsalatet vann i en kjele til koking av brokkoli- og blomkålbukettene. 
  2. Bakte grønnsaker: Skrell og kutt gulrøttene i biter på størrelse med potetene. Skyll potetene. Legg grønnsakene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i 15–18 minutter, eller til de er gylne og møre.
  3. Filetstykke av svin:  Krydre kjøttet med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i omtrent 2 minutter på hver side, til det er gyllent. Legg kjøttet over i en ildfast form, og stek det i ovnen i 12–15 minutter (se tips). Ta kjøttet ut av ovnen, og la det hvile frem til servering. 
  4. Brokkoli- og blomkålbuketter: Kok brokkoli- og blomkålbukettene i vannet fra steg 1, i 3–4 minutter, eller til de er møre. Hell av vannet.
  5. Bearnéssaus: Hell sausen over i en liten kjele, og varm opp på middels varme under omrøring. 
  6. Nyt måltidet!