Enkle oppskrifter for barn

Enkle oppskrifter for barn - Slipp barna løs på kjøkkenet

«Mamma, kan jeg hjelpe til?» Ivrige hender strekker seg mot kjøkkenbenken og store, håpefulle øyne ser opp på meg - treåringen vil så gjerne bidra! De fleste barn trives godt når de føler seg hjelpsomme, og det er absolutt mulig å involvere barna i matlagingen. Gode rutiner og erfaring er nyttig, sånn at kjøkkenstunden blir hyggelig for alle involverte. Her er Godtleverts beste tips for matlaging med barn!

Start med enkle bakeoppskrifter for barn

Baking er en fin start! Det finnes masse enkle oppskrifter barn kan lage helt selv, eller med litt hjelp. Vei, mål, rør og bland. De minste kan hjelpe til med å hente frem ingredienser og utstyr, de større kan man slippe løs på egen hånd. La dem prøve seg på grove vafler, for eksempel? Prøv vår enkle oppskrift!

Gi barna oppgaver

Før de får ansvar for hele middagen, kan barna få egne oppgaver og aktiviteter. De kan koke opp vann, skylle frukt og grønt, måle opp væske eller smøre stekeformer. Ikke vær redd for å gi barna en utfordring!

La barna få enkle oppgaver - de aller fleste liker å være til hjelp.

La barna være med på middagslagingen

La barna delta i middagslagingen. Smårollingene kan få ansvar for å vaske salaten eller kutte grønnsaker i grove terninger. Tiåringene kan lage en enkel middag. Suppe og pannekaker er et godt eksempel på en enkel middag barn kan lage. Tenåringene kan få en liten utfordring – kanskje de kan lage både middag og dessert? Hos Godtlevert har vi 80 oppskrifter du kan velge mellom, hver uke, og mange av disse er perfekte for nybegynnere på kjøkkenet. La barna prøve seg på en enkel oppskrift!

Lagre favorittoppskriftene dine

Samle oppskriftene i en egen bok eller perm! Ta bilder av maten barna har laget, og oppbevar dem sammen med oppskriftene. På denne måten får barna en egen liten kokebok med enkle retter, og eierskap til det de lager – i tillegg til et hyggelig minne fra stundene på kjøkkenet.

Gode mat- og kjøkkenvaner tidlig i livet legger grunnlag for et sunt voksenliv. Så la barna utforske maten og kjøkkenet, og ikke vær redd for litt søl. La barna starte med de lette oppskriftene, og øk vanskelighetsgraden etter hvert. Under kategorien «ekspress» finner du mange enkle retter barn kan lage. Vi kan nesten garantere stolte barn og hyggelige stunder rundt middagsbordet, og det høres ganske godt ut, spør du oss!

Les om barnevennlig matkasse