20-30
Asiatiske kjøttboller med jasminris, agurksalat og chiliyoghurt
Disse kjøttbollene er krydret med chiliflak, hvitløk og limeskall, en perfekt match til den saftige salsicciakjøttdeigen.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- melk,
- soya
Basisvarer
- soyasaus
- salt
- pepper
- olje
Jasminris
Jasminris
135 g
Asiatiske kjøttboller
Lime
1 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Salsicciadeig
300 g
Chiliflak
½ pakke
Soyasaus (Soya)
1 ss
Chiliyoghurt
Yoghurt naturell (Melk, Laktose)
150 g
Srirachasaus
1 pakke
Agurksalat
Agurk
1 stk
Reddiker
1 pakke
Mynte
1 bunt
Tobladssalat
50 g
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 633 kcal
- Fett 24 g
- Karbohydrater 67 g
- Protein 38 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ønsker du enda mer smak, kan du servere kjøttbollene med litt hoisinsaus eller din favorittchilisaus.
- Jasminris: Tilbered risen som anvist på pakken.
- Asiatiske kjøttboller: Skyll limen, og finriv skallet på et rivjern. Skrell og finhakk den halve hvitløken. Bland sammen salsicciadeigen, limeskallet, hvitløken, halve pakken med chiliflak og 1 ss soyasaus i en bolle. Form kjøttdeigen til store kjøttboller.
- Chiliyoghurt: Ha yoghurten i en skål, og smak til med srirachasausen, salt og pepper.
- Agurksalat: Skyll og kutt agurken i terninger. Skyll og kutt reddikene i tynne skiver. Grovhakk mynten. Ha alt over i en skål, og bland inn tobladssalaten. Smak til med saften fra limen, salt og pepper.
- Asiatiske kjøttboller, fortsettelse: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttbollene i 6–8 minutter, til de er gjennomstekte.
- God middag!