20-30
Vegetar
Quesadillas med tomatstekte kikerter, mangosalsa og guacamole
Tortillaer med smeltet ost er skikkelig kos. Sammen med smakfulle kikerter, en frisk mangosalsa og en fyldig guacamole er dette en sunn og god middag.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- hvete,
- melk
Basisvarer
- olje
- salt
- pepper
- aluminiumsfolie (kan sløyfes)
Mangosalsa
Mango
1 stk
Rødløk
½ stk
Lime
½ stk
Tomatstekte kikerter
Kinesisk hvitløk
½ stk
Tomat
1 stk
Kikerter
1 pakke
Rødløk
½ stk
Chipotlemiks
½–1 pakke
Lime
½ stk
Quesadillas
Tortillalefser (Hvete)
4 stk
Revet mozzarella (Melk, Laktose)
90 g
Tilbehør
Guacamole
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 832 kcal
- Fett 30 g
- Karbohydrater 106 g
- Protein 34 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
- Mangosalsa: Skrell mangoen, fjern steinen, og kutt mangokjøttet i små terninger. Skrell og finhakk rødløken. Bland sammen mangoen og halvparten av rødløken i en liten bolle. Smak til med saft fra limen.
- Tomatstekte kikerter: Skrell og finhakk hvitløken. Kutt tomaten i terninger. Sil vannet av kikertene, og skyll dem i kaldt vann.
- Tomatstekte kikerter, fortsettelse: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek hvitløken, kikertene og rødløken i 2–3 minutter. Ha i tomatterningene, og krydre med chipotlemiksen, salt og pepper. Kok opp, og la kikertene stå på lav varme frem til servering. Smak til med saft fra limen.
- Quesadillas: Varm opp en tørr stekepanne til middels varme, og ha i en av tortillaene. Strø over litt av den revne mozzarellaen, og legg en tortilla oppå osten. Stek quesadillaen i 1–2 minutter på hver side. Gjør dette med alle tortillaene. Hold quesadillaene varme under aluminiumfolie, og skjær dem i små trekanter før servering.
- Tilbehør: Server guacamolen til retten.