Sitruskrydret laksefilet med stekt hjertesalat og yoghurt- og epledressing
20-30

Sitruskrydret laksefilet med stekt hjertesalat og yoghurt- og epledressing

Her får du laks og sitrus i skjønn forening. Med helstekte timian- og hvitløkspoteter og en syrlig dressing blir fiskemiddagen et høydepunkt.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • sulfitt,
  • fisk,
  • melk,
  • soya

Basisvarer

  • soyasaus
  • olje
  • salt
  • pepper

Helstekte poteter

kokte timian- og hvitløkspoteter
Kokte timian- og hvitløkspoteter (Sulfitt)
200 g
Soyasaus (Soya)
1 ss

Sitruskrydret laks og stekt hjertesalat

hjertesalat
Hjertesalat
½–1 stk
laksefilet
Laksefilet (Fisk)
135 g
sitruskrydder
Sitruskrydder (Sulfitt)
½ pakke

Yoghurt- og epledressing

grønt eple
Grønt eple
½–1 stk
yoghurt naturell
Yoghurt naturell (Melk, Laktose)
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 641 kcal
  • Fett 34 g
  • Karbohydrater 48 g
  • Protein 35 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Denne retten kan fint tilberedes på grillen. Legg 2–3 tynne sitronskiver i taksteinsmønster på grillen, og legg fiskestykket oppå sitronskivene. Sitronen gir god smak til fisken, samtidig som den gjør at fisken ikke setter seg fast.

  1. Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
  2. Helstekte poteter: Legg potetene i en smurt ildfast form, klem dem litt flate, og ha over 1 ss soyasaus. Stek potetene i ovnen i omtrent 15 minutter, til de er gjennomvarme og litt sprø.
  3. Sitruskrydret laks og stekt hjertesalat: Del hjertesalaten i to gjennom stilkfestet, skyll den, og rist av vannet. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Krydre fisken med sitruskrydderet, salt og pepper, og stek den i 3–4 minutter på hver side, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren. Steketiden avhenger av tykkelsen på fisken. Ta fisken ut av pannen. Skyll stekepannen, og varm den opp til høy varme. Tilsett litt olje, og stek salaten i 2–3 minutter, til den er gyllen. Krydre med salt og pepper.
  4. Yoghurt- og epledressing: Kutt eplet i små terninger. Bland epleterningene og yoghurten sammen i en serveringsskål, og smak til med salt og pepper.
  5. Restetips: Lag en god og frisk salat med restene av potetene, hjertesalaten, eplet og yoghurten.