15-20
Kryddermarinerte svinestrimler i pitabrød med friske grønnsaker og yoghurtdressing
Krydret kjøtt, sprø grønnsaker og nydelig dressing i varme pitabrød. Dette er en rask og supergod rett som passer bra i en travel hverdag.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- sulfitt,
- hvete,
- rug,
- melk
Basisvarer
- sukker
- salt
- pepper
- olje
Grønnsaker
Rødløk
½ stk
Sitron
½ stk
Rød paprika
1 stk
Agurk
½ stk
Maiskorn
1 pakke
Tobladssalat
50 g
Sukker
½ ts
Yoghurtdressing
Yoghurt naturell (Melk, Laktose)
150 g
Persillade (Sulfitt)
½–1 pakke
Kryddermarinerte svinestrimler
Kryddermarinerte svinestrimler
300 g
Pitabrød
Fullkornspita (Hvete, Rug)
4 stk
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 780 kcal
- Fett 23 g
- Karbohydrater 95 g
- Protein 49 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Vend inn 2 ss rømme eller crème fraîche når du steker kjøttet. Det gir et ekstra saftig resultat.
- Varm opp stekeovnen til 190 grader varmluft.
- Grønnsaker: Skrell og kutt rødløken i tynne skiver. Ha rødløken i en skål, og vend inn ½ ts sukker og saft fra sitronen. Rens paprikaen, og kutt den og agurken i terninger. Sil vannet av maiskornene. Skyll og tørk salaten. Ha alle grønnsakene og salaten i hver sin serveringsskål.
- Yoghurtdressing: Bland sammen yoghurten og persilladen i en skål, og smak til med salt og pepper.
- Kryddermarinerte svinestrimler: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i 4–5 minutter, eller til det er gjennomstekt. Snu på kjøttet underveis, og smak eventuelt til med salt.
- Pitabrød: Fukt pitabrødene, og stek dem i ovnen i 4–6 minutter før servering.
- God middag!