20-30
Laktosefri
Glutenfri
Soyabakt laksefilet med ingefær- og koriandersyltede gulrøtter og jasminris
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Fisk,
- melk,
- soya
Basisvarer
- eddik 7 %
- sukker
- vann
- soyasaus
- smør
- salt
- pepper
- olje
Jasminris
Jasminris
125 g
Ingefær- og koriandersyltede gulrøtter
Gulrøtter
400 g
Ingefær
1 bit
Koriander
1 bunt
Eddik 7 %
½ dl
Sukker
1 dl
Vann
1½ dl
Soyabakt laksefilet
Laksefilet (Fisk)
300 g
Soyasaus (Soya)
1 ss
Smør (Melk)
1 ss
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 859 kcal
- Fett 30 g
- Karbohydrater 110 g
- Protein 38 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan også glasere gulrøttene. Kok dem i omtrent 5 minutter, hell av vannet, og tilsett 2 ss honning. La det surre i kjelen til honningen sitter godt rundt gulrøttene. Tilsett finrevet ingefær.
- Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
- Jasminris: Tilbered risen som anvist på pakken.
- Ingefær- og koriandersyltede gulrøtter: Skrell og kutt gulrøttene i tynne skiver på langs med en ostehøvel eller mandolin. Skrell og kutt ingefæren i tynne skiver. Skyll og grovhakk korianderen. Kok opp ½ dl eddik, 1 dl sukker og 1½ dl vann i en liten kjele. Ta kjelen av varmen, og vend inn gulrøttene og ingefæren. La gulrøttene og ingefæren trekke i laken frem til servering. Rør inn korianderen før servering.
- Soyabakt laksefilet: Legg fisken i en smurt ildfast form. Fordel 1 ss soyasaus og 1 ss smør over fisken, og krydre med salt og pepper. Stek fisken i ovnen i 8–12 minutter, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren. Steketiden avhenger av tykkelsen på fisken.
- God middag!