Hjemmelaget kjøtt- og ølgryte med pastinakk og rustikk potetmos
30-45
Roede

Hjemmelaget kjøtt- og ølgryte med pastinakk og rustikk potetmos

Denne gryten lages med alkoholfritt øl, som gir den en nydelig smakfull fylde. Rotgrønnsaker og grov potetmos gjør dette til perfekt høstmat.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • sulfitt,
  • bygg,
  • melk

Basisvarer

  • olje
  • vann
  • sukker
  • salt
  • pepper

Rustikk potetmos

rustikk potetmos med timian
Rustikk potetmos med timian (Melk, Laktose)
500 g

Hjemmelaget kjøtt- og ølgryte

gul løk
Gul løk
1 stk
gulrøtter
Gulrøtter
200 g
pastinakk
Pastinakk
1 stk
purre
Purre
½–1 stk
kjøttdeig av storfe og svin med linser
Kjøttdeig av storfe og svin med linser
300 g
tomatpuré
Tomatpuré
1 pakke
potetkrydder
Potetkrydder (Sulfitt)
1 pakke
alkoholfri IPA
Alkoholfri IPA (Bygg)
1 stk
hønsebuljong
Hønsebuljong
1 pakke
maisstivelse
Maisstivelse
1 pakke
Olje
1 ts
Vann
3 dl
Sukker
½ ts
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 740 kcal
  • Fett 25 g
  • Karbohydrater 90 g
  • Protein 40 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

  1. Rustikk potetmos: Kok opp en kjele med vann. Legg posen med potetmos i vannet, og la den småkoke i omtrent 15 minutter.
  2. Hjemmelaget kjøtt- og ølgryteSkrell løken, gulrøttene og pastinakken. Snitt purren i to på langs, og skyll den fri for jord. Kutt løken i grove terninger, og gulrøttene, pastinakken og purren i skiver. 
  3. Hjemmelaget kjøtt- og ølgryte, fortsettelse: Varm opp en stor og vid kjele til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttdeigen i omtrent 1 minutt på hver side, slik at den får en stekeskorpe. Del kjøttdeigen i mindre biter, og stek den til den er gjennomstekt. Tilsett løken, gulrøttene og pastinakken, og stek dem i et par minutter, til de er gylne. Tilsett tomatpuréen og potetkrydderet, og stek videre i 2 minutter. Ha i ølet, kok opp, og la det småkoke i 5 minutter, til det har kokt inn. Rør hønsebuljongen og maisstivelsen ut i 3 dl vann i en kopp, og hell det over i gryten. Kok opp, og la gryten småkoke i 15–20 minutter. Rør om underveis. Rør inn purren de siste 5 minuttene av koketiden. Smak til med ½ ts sukker, litt salt og pepper. 
  4. God middag! 
  1. Ølgryte: 400 g Potetmos: 100 g Energiinnhold: ca. 470 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).