20-30
Mørkokt svineknoke med grønnkål, appelsin, villris og bearnéssaus
Svineknoke trenger lang varmebehandling for å bli mør, men her får du den ferdig. Saftig, salt og mørkokt svinekjøtt med en god saus er en favoritt.
Ingredienser
1 pers
Allergener
- Laktose,
- egg,
- bygg,
- fisk,
- melk
Basisvarer
- vann
- smør
- salt
- pepper
Villris
Villris
60 g
Chipotlekrydret svineknoke
Svineknoke
250 g
Chipotlemiks
¼–½ pakke
Grønnsaker
Appelsin
½–1 stk
Brokkolistilker og grønnkål
100 g
Vann
1 dl
Smør (Melk)
1 ss
Bearnéssaus
Bearnéssaus (Fisk, Egg, Bygg, Melk, Laktose)
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 828 kcal
- Fett 45 g
- Karbohydrater 69 g
- Protein 36 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Bland sammen 1 ss brunt sukker og 1 ss grov sennep i en skål, og smør blandingen på svineknoken før du steker den i ovnen.
- Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
- Villris: Tilbered risen som anvist på pakken. Pass på å halvere mengden vann.
- Chipotlekrydret svineknoke: Ha svineknoken og kraften fra pakken i en ildfast form (se tips). Dryss over litt av chipotlemiksen, og stek kjøttet i ovnen i 10–12 minutter, eller til det er gjennomvarmt.
- Grønnsaker: Skrell og kutt appelsinen i biter. Kok opp 1 dl vann og 1 ss smør i en kjele. Kok brokkolistilkene og grønnkålen i vannet i 1–2 minutter. Sil av vannet, og la grønnsakene renne av seg. Vend inn appelsinen, og smak til med salt og pepper.
- Bearnéssaus: Hell sausen over i en liten kjele, og kok opp på middels varme under omrøring. Hold sausen varm frem til servering.
- Restetips: Frys ned resten av sausen og grønnsaksblandingen til en annen middag.