Salsicciaburgere med friske grønnsaker, potetbåter og chilimajones
15-20

Salsicciaburgere med friske grønnsaker, potetbåter og chilimajones

Denne saftige hamburgeren lages av salsicciakrydret kjøttdeig, en favoritt hos mange. Med knasende grønnsaker og sprø potetbåter er dette perfekt kosemat.

Ingredienser

Allergener
  • Egg,
  • sennep,
  • bygg,
  • hvete,
  • rug,
  • soya

Basisvarer

  • salt
  • pepper
  • olje
  • bakepapir (kan sløyfes)

Potetbåter

poteter
Poteter
350 g

Hamburgere og stekt løk

salsicciadeig
Salsicciadeig
300 g
rødløk
Rødløk
1 stk

Tilbehør

hjertesalat
Hjertesalat
1 stk
tomat
Tomat
1 stk
grove hamburgerbrød
Grove hamburgerbrød (Soya, Bygg, Hvete, Rug)
2 stk
chilimajones
Chilimajones (Egg, Sennep)
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 818 kcal
  • Fett 42 g
  • Karbohydrater 70 g
  • Protein 40 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Lag lettsyltet rødløk! Skrell og kutt rødløken i tynne skiver, og press over saften fra 1 lime. Bland det sammen i en skål, og la det stå på benken frem til servering.

  1. Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
  2. Potetbåter: Skyll og kutt potetene i båter. Fordel potetbåtene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetbåtene i ovnen i 15–18 minutter, eller til de er gjennomstekte.
  3. Hamburgere og stekt løk: Form salsicciadeigen til burgere. Skrell og kutt rødløken i skiver. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek hamburgerne og rødløken i 4–5 minutter på hver side, eller til hamburgerne er gjennomstekte. Krydre med salt og pepper. 
  4. Tilbehør: Kutt enden av hjertesalaten, og skyll bladene i kaldt vann. Kutt tomaten i skiver. Fordel salaten og tomatskivene på et serveringsfat. 
  5. Tilbehør, fortsettelse: Varm hamburgerbrødene i ovnen i omtrent 2 minutter. 
  6. Servering: Fyll burgerbrødene med burgerne, rødløken, salaten, tomatskivene og chilimajonesen, og server potetbåtene til retten.