Bacalao med lettsaltet torsk og rustikt brød
35-45
Laktosefri

Bacalao med lettsaltet torsk og rustikt brød

Salt og saftig torsk, fyldige tomater og løk i en smakfull harmoni. En autentisk matopplevelse med middelhavske smaker.

Ingredienser

Allergener
  • Fisk,
  • hvete,
  • rug

Basisvarer

  • sukker
  • olivenolje
  • olje
  • salt
  • pepper

Bacalao

poteter
Poteter
350 g
gul løk
Gul løk
1 stk
hvitløksfedd
Hvitløksfedd
1 stk
rød paprika
Rød paprika
1 stk
moste tomater
Moste tomater
350 ml
chiliflak
Chiliflak
¼ pakke
lettsaltet torskefilet
Lettsaltet torskefilet (Fisk)
325 g
Sukker
1 ts
Olivenolje
2 ss

Tilbehør

rustikke multibrød
Rustikke multibrød (Hvete, Rug)
2 stk
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 622 kcal
  • Fett 12 g
  • Karbohydrater 84 g
  • Protein 44 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Har du litt røkt paprikapulver i skapet? Det passer godt i denne retten. Sorte oliven er heller aldri feil i en bacalao.

  1. Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
  2. Bacalao: Kutt potetene i skiver eller terninger, og kok dem i lettsaltet vann i 10–15 minutter. Sil av vannet. 
  3. Bacalao, fortsettelse: Skrell løken og hvitløken. Rens paprikaen. Kutt løken i skiver, finhakk hvitløken og kutt paprikaen i store terninger. 
  4. Bacalao, fortsettelse: Varm opp en vid kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken og hvitløken i 2–3 minutter, til løken er blank. Tilsett paprikaen, de moste tomatene, chiliflakene og 1 ts sukker. La det hele småkoke i 10 minutter. Skjær fisken i store terninger. Vend de kokte potetene inn i tomatsausen, og legg fisketerningene på toppen. Trykk fisken litt ned i sausen, sett lokk på kjelen, og la bacalaoen trekke i 5–7 minutter. Smak til med salt og grovkvernet sort pepper.
  5. Tilbehør: Stek de rustikke multibrødene som anvist på pakken.
  6. Servering: Topp bacalaoen med 2 ss olivenolje og grovkvernet pepper ved servering.