35-45
Laktosefri
Bacalao med lettsaltet torsk og rustikt brød
Salt og saftig torsk, fyldige tomater og løk i en smakfull harmoni. En autentisk matopplevelse med middelhavske smaker.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Fisk,
- hvete,
- rug
Basisvarer
- sukker
- olivenolje
- olje
- salt
- pepper
Bacalao
Poteter
350 g
Gul løk
1 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Rød paprika
1 stk
Moste tomater
350 ml
Chiliflak
¼ pakke
Lettsaltet torskefilet (Fisk)
325 g
Sukker
1 ts
Olivenolje
2 ss
Tilbehør
Rustikke multibrød (Hvete, Rug)
2 stk
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 622 kcal
- Fett 12 g
- Karbohydrater 84 g
- Protein 44 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Har du litt røkt paprikapulver i skapet? Det passer godt i denne retten. Sorte oliven er heller aldri feil i en bacalao.
- Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
- Bacalao: Kutt potetene i skiver eller terninger, og kok dem i lettsaltet vann i 10–15 minutter. Sil av vannet.
- Bacalao, fortsettelse: Skrell løken og hvitløken. Rens paprikaen. Kutt løken i skiver, finhakk hvitløken og kutt paprikaen i store terninger.
- Bacalao, fortsettelse: Varm opp en vid kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken og hvitløken i 2–3 minutter, til løken er blank. Tilsett paprikaen, de moste tomatene, chiliflakene og 1 ts sukker. La det hele småkoke i 10 minutter. Skjær fisken i store terninger. Vend de kokte potetene inn i tomatsausen, og legg fisketerningene på toppen. Trykk fisken litt ned i sausen, sett lokk på kjelen, og la bacalaoen trekke i 5–7 minutter. Smak til med salt og grovkvernet sort pepper.
- Tilbehør: Stek de rustikke multibrødene som anvist på pakken.
- Servering: Topp bacalaoen med 2 ss olivenolje og grovkvernet pepper ved servering.