25-35
Roede
Laktosefri
Glutenfri
Kylling i sataysaus med fullkornsris og frisk kål- og gulrotsalat
Dette er vår nye sataysaus uten nøtter! Er den ikke god? Frisk salat og mettende fullkornsris - sunt, digg og smaksrikt.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sesamfrø,
- soya
Basisvarer
- soyasaus
- olje
- salt
- pepper
Ris
Fullkornsris
125 g
Frisk kål- og gulrotsalat
Gulrøtter
2 stk
Rødløk
½ stk
Delt kinakål
200 g
Lime
½–1 stk
Koriander
1 bunt
Soyasaus (Soya)
1–2 ss
Kylling i sataysaus
Strimlet kyllingfilet
300 g
Sesamfrø (Sesamfrø)
1 pakke
Sataysaus uten nøtter
1 pakke
Olje
1 ts
Soyasaus (Soya)
1 ss
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 570 kcal
- Fett 13 g
- Karbohydrater 63 g
- Protein 50 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Rist sesamfrøene i et par minutter, i en tørr stekepanne, for mer smak.
- Ris: Tilbered risen som anvist på pakken.
- Frisk kål- og gulrotsalat: Skrell gulrøttene, rens rødløken og skyll kinakålen. Kutt gulrøttene og kinakålen i tynne strimler og rødløken i tynne skiver. Skyll korianderen, rist av vannet og grovhakk den. Bland sammen grønnsakene i en salatskål og vend inn 1–2 ss soyasaus, saften fra halve limen, og litt salt og pepper. Kutt resten av limen i båter, og server båtene til retten.
- Kylling i sataysaus: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje (se tips). Stek kyllingstrimlene i 3–4 minutter, til de er gylne og gjennomstekte. Strø over sesamfrøene underveis. Fordel sataysausen og 1 ss soyasaus over, og gi det hele et kjapt oppkok.
- God middag!
- Kylling: 125 g Sataysaus: 1 ss Ris: 100 g Salat: 150 g Energiinnhold: ca. 450 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).