25-35
Laktosefri
Glutenfri
Svinekjaker med mango, agurk, syltet rødkål, chilimajones og potetbåter
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Egg,
- sennep
Basisvarer
- eddik 7 %
- sukker
- vann
- olje
- salt
- pepper
- bakepapir (kan sløyfes)
Potetbåter
Poteter
350 g
Urtemiks
1 pakke
Svinekjaker
Mørkokte svinekjaker
350 g
Chipotlemiks
½ pakke
Syltet rødkål
Rødkål
300 g
Eddik 7 %
½ dl
Sukker
1 dl
Vann
1½ dl
Tilbehør
Hjertesalat
1 stk
Agurk
½ stk
Lime
1 stk
Mango
1 stk
Chilimajones (Egg, Sennep)
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 622 kcal
- Fett 24 g
- Karbohydrater 56 g
- Protein 46 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Topp gjerne retten med frisk koriander.
- Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
- Potetbåter: Kutt potetene i båter. Fordel potetbåtene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, urtemiksen, salt og pepper. Stek potetbåtene i ovnen i 25–30 minutter.
- Svinekjaker: Ha svinekjakene og halve pakken med chipotlemiksen i en kjele, og varm opp på middels varme. Bruk to gafler til å rive kjøttet i grove biter. La kjøttet stå på lav varme frem til servering. Smak til med mer av chipotlemiksen.
- Syltet rødkål: Fjern stilken, og kutt rødkålen i tynne skiver. Kok opp ½ dl eddik, 1 dl sukker og 1½ dl vann i en liten kjele. Ta kjelen av varmen, og vend inn rødkålen. La kålen trekke i laken frem til servering.
- Tilbehør: Kutt enden av hjertesalaten. Skyll og tørk hjertesalaten, agurken og limen. Skrell mangoen, og kutt den og agurken i strimler. Kutt limen i båter.
- Servering: Fyll salatbladene med svinekjakene, agurk- og mangostrimlene, den syltede rødkålen og chilimajonesen. Server potetbåtene og limen til retten.