20-30
Jamaicansk kylling med svart bønneris, ananassalsa og lime- og paprikasmør
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sulfitt,
- melk
Basisvarer
- olivenolje
- smør
- salt
- olje
Bønneris
Basmatiris
135 g
Svarte bønner
1 pakke
Ananassalsa
Lime
½ stk
Sjalottløk
1 stk
Mynte
1 bunt
Ananas
1 stk
Olivenolje
½ ss
Jamaicansk kylling
Urtemiks
½ pakke
Sitruskrydder (Sulfitt)
1 pakke
Røkt paprikakrydder
½ pakke
Sukker- og kanelblanding
½–1 pakke
Kyllinglårfilet
350 g
Lime- og paprikasmør
Røkt paprikakrydder
½ pakke
Lime
½ stk
Smør (Melk)
30 g
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 913 kcal
- Fett 34 g
- Karbohydrater 103 g
- Protein 49 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Grill gjerne kyllingen og ananasskivene først på direkte varme i 2–3 minutter på hver side, og la dem så ettergrille på indirekte varme i noen minutter før servering.
- Bønneris: Kok risen etter anvisningen på pakken. Ha bønnene i en sikt og skyll dem i kaldt vann. Vend bønnene inn i risen når den er ferdigkokt.
- Ananassalsa: Skyll limen og finriv skallet. Skrell og finhakk sjalottløken. Skyll og grovhakk mynten. Ha halvparten av limeskallet og saften fra halve limen i en bolle sammen med sjalottløken, mynten og ½ ss olivenolje. Kutt skallet fra ananasen og kutt halve ananasen i små terninger. Resten av ananasen kuttes i skiver. Vend ananasterningene sammen med dressingen og krydre med litt salt.
- Jamaicansk kylling: Bland sammen urtemiksen, sitruskrydderet, halve pakken med paprikakrydderet og sukker- og kanelblandingen i en bolle. Vend kyllingen godt inn i kryddermiksen.
- Jamaicansk kylling, fortsettelse: Varm opp en grillpanne eller stekepanne til høy varme og ha i litt olje. Stek kyllingen i omtrent 3 minutter på hver side, eller til den er gjennomstekt. Stek eller grill ananasskivene fra punkt 2 hvis du vil.
- Lime- og paprikasmør: Bland 30 g romtemperert smør med resten av paprikakrydderet, resten av limeskallet og limesaften.
- Server kyllingen med risen, ananassalsaen, kryddersmøret og ananasskivene. God middag!