15-20
Kyllinggyros i tortillalefse med tomater, rødløksrelish og agurk- og hvitløksdressing
Gyros er grillet svinenakke med masse smak som ofte serveres i et pitabrød i Hellas. Her får du vår variant med saftig kylling i tortillalefse.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- egg,
- sennep,
- hvete,
- melk,
- selleri
Basisvarer
- sukker
- eplesider- eller hvitvinseddik
- vann
- salt
- pepper
- olivenolje
- olje
- aluminiumsfolie (kan sløyfes)
Agurk- og hvitløksdressing
Agurk
½ stk
Hvitløksdressing (Selleri, Egg, Sennep, Melk, Laktose)
1 pakke
Rødløksrelish
Rødløk
1 stk
Rød chili
1 stk
Sukker
1 ts
Eplesider- eller hvitvinseddik
2 ss
Vann
½ dl
Salat
Tomat
1 stk
Agurk
½ stk
Hjertesalat
1 stk
Kyllinggyros
Kyllinggyros
300 g
Tortillaer
Tortillalefser (Hvete)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 942 kcal
- Fett 52 g
- Karbohydrater 78 g
- Protein 42 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
La være å ha chilien i rødløksrelishen hvis du ikke liker det hett. Oppbevar relishen i rene kjøkkenglass i kjøleskapet. Du kan også servere rødløken rå, eller steke den med kjøttet, om du heller ønsker det.
- Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
- Agurk- og hvitløksdressing: Skyll og grovriv den halve agurken på et rivjern. Strø litt salt over agurken, og la saltet trekke inn i omtrent 5 minutter, før du presser vannet ut av agurken. Bland agurken og hvitløksdressingen, og smak til med pepper.
- Rødløksrelish: Skrell og kutt rødløken og chilien i tynne skiver. Kok opp 1 ts sukker, 2 ss valgfri eddik, ½ dl vann, rødløken og chilien i en kjele. La kjelen stå på lav varme i 10 minutter. Vend om på relishen underveis i koketiden. Smak til med sukker og salt.
- Salat: Skyll og kutt tomaten og resten av agurken i skiver. Skyll, tørk og riv salaten i mindre biter. Fordel alle grønnsakene utover et stort fat, og vend inn litt olivenolje og nykvernet sort pepper.
- Kyllinggyros: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i 5–6 minutter, til det får en jevn stekeskorpe og kyllingen er gjennomstekt. Skru ned til lav varme, og hold kjøttet varmt i stekepannen frem til servering.
- Tortillaer: Pakk tortillalefsene inn i aluminiumsfolie, og varm dem i ovnen i 4–5 minutter før servering.
- Servering: Fyll lefsene med kyllingen, salaten og rødløksrelishen, og topp med agurk- og hvitløksdressingen.