Svinefilet med pannestekt blomkål, spinat og ajvar
20-30
Laktosefri
Glutenfri

Svinefilet med pannestekt blomkål, spinat og ajvar

Kombinasjonen av mørt svinekjøtt, friske grønnsaker og en fyldig paprikasaus er skikkelig hverdagsluksus.

Ingredienser

Allergener
  • Melk

Basisvarer

  • smør
  • salt
  • pepper
  • olje
  • bakepapir (kan sløyfes)

Ovnsbakte potetterninger

poteter
Poteter
350 g

Svinefilet

filetstykke av svin
Filetstykke av svin
200–300 g

Pannestekt blomkål med spinat

brokkoli- og blomkålbuketter
Brokkoli- og blomkålbuketter
150 g
spinat
Spinat
50 g
hvitløksfedd
Hvitløksfedd
½ stk
Smør (Melk)
1 ss

Ajvar

ajvar
Ajvar
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 727 kcal
  • Fett 18 g
  • Karbohydrater 74 g
  • Protein 67 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Stek litt hvitløk og friske urter i sammen med potetene. Det gjør dem enda bedre.

  1. Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
  2. Ovnsbakte potetterninger: Skyll og kutt potetene i store terninger. Fordel potetterningene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetterningene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte.
  3. Svinefilet: Skjær kjøttet i skiver. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet 2–3 minutter på hver side, eller til det er gjennomstekt. Legg kjøttet på et fat, og la det hvile i omtrent 5 minutter før servering.
  4. Pannestekt blomkål med spinat: Kutt blomkålen og brokkolien i mindre buketter, og skyll spinaten. Skrell og finhakk hvitløken. Varm opp stekepannen fra punkt 3 til middels varme, og ha i litt ny olje og 1 ss smør. Stek blomkålen og brokkolien i 5–6 minutter, til de er gylne og møre. Tilsett spinaten og hvitløken mot slutten av steketiden, og la det surre i 1 minutt, til spinaten har falt litt sammen. Smak til med salt og pepper.
  5. Ajvar: Varm opp sausen i en liten kjele på middels varme under omrøring. Spe gjerne med litt vann. 
  6. Restetips: Har du rester igjen, kan du lage en omelett. Skjær kjøttet, grønnsakene og potetene i mindre biter. Varm opp en stekepanne til middels varme, og ha i litt olje. Ha restene i pannen. Visp sammen to egg, og ha det over. Stek til eggene har stivnet.