20-30
Roede
Glutenfri
Ovnsbakt laks med kremet fiskesaus og brokkoli
Laksen er en sunn fisk med et høyt innhold av vitamin D. Med den kremede og litt syrlige fiskesausen har denne middagen det lille ekstra.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- fisk,
- melk
Basisvarer
- salt
- pepper
Kokte poteter
Poteter
350 g
Laks i kremet fiskesaus
Laksefilet (Fisk)
270 g
Kremet fiskesaus med sitron (Fisk, Melk, Laktose)
½ pakke
Kokte grønnsaker
Gulrøtter
200 g
Brokkoli
1 stk
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 556 kcal
- Fett 29 g
- Karbohydrater 40 g
- Protein 35 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Press litt saft fra en sitron over grønnsakene og fisken ved servering.
- Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
- Kokte poteter: Kok potetene i omtrent 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
- Laks i kremet fiskesaus: Legg fisken i en ildfast form, og krydre med salt og pepper. Hell sausen i formen. Stek fisken i ovnen i 10–12 minutter, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren.
- Kokte grønnsaker: Kok opp en kjele med lettsaltet vann. Skrell og kutt gulrøttene i to på langs, og så i biter på skrå. Del brokkolien i buketter, og skrell og kutt stilken i biter. Kok gulrøttene i 5 minutter. Kok brokkolien med gulrøttene de siste 3 minuttene av gulrøttenes koketid.
- God middag!
- Laks: 125 g Potet: 150 g Grønnsaker: 160 g Saus: 2 ss Energiinnhold: ca. 500 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).