25-35
Laktosefri
Vegetar
Buddha bowl med søtpotetmos, byggkorn, avokado og smilende egg
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sulfitt,
- egg,
- sennep,
- bygg,
- melk
Basisvarer
- smør
- salt
- pepper
Byggkorn
Byggkorn (Bygg)
125 g
Søtpotetmos
Hvitløksfedd
1 stk
Søtpoteter
2 stk
Smør (Melk)
1 ss
Smilende egg
Egg (Egg)
2 stk
Sennepsmarinerte bønner og spinat
Svarte bønner
1 pakke
Spinat
50 g
Sennepsvinaigrette (Sulfitt, Sennep)
1 pakke
Cherrytomater og avokado
Avokado
1 stk
Cherrytomater
125–250 g
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 833 kcal
- Fett 36 g
- Karbohydrater 101 g
- Protein 27 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Stek eggene i pannen, om du foretrekker det. Du kan også variere bowlen med grønnsaksrester du har liggende.
- Byggkorn: Tilbered byggkornene som anvist på pakken.
- Søtpotetmos: Skrell hvitløken. Skrell og kutt søtpotetene i biter. Kok søtpotetene og hvitløken i 10–15 minutter, eller til de er gjennomkokte.
- Smilende egg: Kok eggene i omtrent 7 minutter. Skyll de ferdigkokte eggene i kaldt vann i omtrent 1 minutt. Knus skallet, og skrell eggene.
- Sennepsmarinerte bønner og spinat: Hell vannet av bønnene. Skyll bønnene og spinaten i kaldt vann. Bland bønnene, spinaten og sennepsvinaigretten i en serveringsskål. Krydre med litt salt.
- Cherrytomater og avokado: Del avokadoen i to, ta ut steinen, og løft avokadokjøttet ut av skallet med en spiseskje. Kutt avokadokjøttet i skiver. Skyll og kutt cherrytomatene i to.
- Søtpotetmos, fortsettelse: Sil vannet av søtpotetene og hvitløken, og ha dem tilbake i kjelen. Bruk en visp eller stapper, og mos søtpoteten og hvitløken med 1 ss smør. Krydre med salt og pepper.
- Servering: Fordel søtpotetmosen, byggkornene, bønnene, grønnsakene og eggene i serveringsskåler.