20-30
Roede
Glutenfri
Vegetar
Falafler med ovnsbakt blomkål, garam masala-poteter, avokadosalat og raita
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- melk
Basisvarer
- olje
- bakepapir (kan sløyfes)
- salt
- pepper
Garam masala-poteter
Poteter
350 g
Garam masala
½–1 pakke
Olje
1 ts
Ovnsbakt blomkål
Blomkål
½ stk
Olje
1 ts
Avokadosalat
Spinat
50 g
Avokado
½–1 stk
Rød chili
½ stk
Falafler
Falafler
1 pakke
Olje
1 ts
Tilbehør
Raita (Melk, Laktose)
½–1 pakke
Mangochutney
½–1 glass
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 611 kcal
- Fett 23 g
- Karbohydrater 81 g
- Protein 20 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Blomkålen kan stekes på samme brett som potetene. Er avokadoen litt hard/umoden når du får den, kan du oppbevare den på kjøkkenbenken. Om den er moden/myk, kan du legge den i kjøleskapet fram til du skal bruke den.
- Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
- Garam masala-poteter: Skyll og kutt potetene i fire. Fordel potetene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, ønsket mengde av garam masala-krydderet, litt salt og pepper. Stek potetene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte.
- Ovnsbakt blomkål: Kutt blomkålen i buketter. Fordel blomkålbukettene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek blomkålen i ovnen i omtrent 15 minutter.
- Avokadosalat: Skyll og tørk spinaten. Kutt avokadoen i to, og fjern steinen. Løft ut avokadokjøttet med en skje, og kutt det i skiver. Del chilien i to, skrap ut frøene, og kutt chilien i tynne skiver. Fordel spinaten, avokadoen og chilien på et serveringsfat. Krydre med litt salt og pepper.
- Falafler: Varm opp en stekepanne til middels varme, og ha i litt olje. Stek falaflene i 4–5 minutter, til de er gylne og sprø.
- Tilbehør: Server raitaen og mangochutneyen til retten.
- Falafler: 130 g Poteter: 150 g Grønnsaker: 160 g Raita: 1 ss Chutney: 1 ts Energiinnhold: Ca. 610 kcal.