35-45
Vegetar
Squash- og fetakaker med thailandsk agurksalat, sweet chili-saus og jasminris
Fetaost, squash og koriander er en nydelig kombinasjon, disse thaiinspirerte grønnsakskakene blir sprø, fyldige og innmari gode.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- egg,
- hvete,
- peanøtter,
- melk,
- nøtter
Basisvarer
- hvetemel
- eplesider-/hvitvinseddik
- sukker
- salt
- olje
Squash- og fetakaker
Squash
1 stk
Koriander
½ bunt
Fetaost (Melk, Laktose)
50 g
Egg (Egg)
2 stk
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
½ pakke
Hvetemel (Hvete)
1 dl
Thailandsk agurksalat
Agurk
½–1 stk
Rødløk
½ stk
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
½ pakke
Eplesider-/hvitvinseddik
¼ dl
Sukker
1 ss
Salt
½ ts
Jasminris
Jasminris
125 g
Tilbehør
Lime
1 stk
Sweet chili-saus
1 pakke
Koriander
½ bunt
Hakkede peanøtter (Peanøtter, Nøtter)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 826 kcal
- Fett 34 g
- Karbohydrater 101 g
- Protein 28 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Bytt gjerne ut hvetemel med rismel for glutenfrie squashkaker.
- Squash- og fetakaker: Riv squashen på den grove siden av et rivjern. Ha den revne squashen i et dørslag, og strø over litt salt. La squashen stå i et par minutter før du klemmer ut væsken med hendene. Skyll og finhakk korianderstilkene, spar bladene til topping. Smuldre fetaosten.
- Thailandsk agurksalat: Skyll og kutt agurken i to, og så i skiver på skrå. Skrell og finhakk rødløken. Rør sammen ¼ dl eddik, 1 ss sukker og ½ ts salt i en skål, til sukkeret er oppløst. Vend inn agurken, rødløken og 1 ts av ingefærblandingen i dressingen, og sett salaten i kjøleskapet.
- Jasminris: Tilbered risen som anvist på pakken.
- Squash- og fetakaker, fortsettelse: Bland squashen med eggene, korianderstilkene, fetaosten, 1 dl hvetemel, 1–2 ts av ingefærblandingen og litt salt i en skål. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek små, flate kaker av squashblandingen, i 4–5 minutter på hver side. Legg squashkakene over på en tallerken, og dekk dem med et kjøkkenhåndkle slik at de holder seg varme frem til servering.
- Tilbehør: Kutt limen i båter. Ha limebåtene, sweet chili-sausen, korianderbladene og peanøttene i hver sin skål til servering.