15-20
Glutenfri
Fiskekaker med rødkål, kokte poteter, grønne bønner og appelsinsmørsaus
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- fisk,
- melk
Basisvarer
- smør
- bakepapir (kan sløyfes)
- salt
- pepper
Poteter og grønne bønner
Poteter
350 g
Grønne bønner
150 g
Fiskekaker og rødkål
Finsnittet rødkål
100 g
Appelsin
1 stk
Fiskekaker (Fisk, Melk, Laktose)
360 g
Appelsinsmørsaus
Smør (Melk)
3 ss
Appelsinskall
1 ts
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 579 kcal
- Fett 27 g
- Karbohydrater 57 g
- Protein 27 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan også steke fiskekakene og kålen i smør i en stekepanne, hvis du heller ønsker det.
- Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
- Poteter og grønne bønner: Del potetene i to eller fire jevnstore biter, avhengig av størrelsen. Kok potetene i omtrent 18 minutter, eller til de er gjennomkokte. Kutt endene av de grønne bønnene, og kok dem med potetene de siste 3 minuttene av koketiden.
- Fiskekaker og rødkål: Ha rødkålen utover et stekebrett med bakepapir. Skyll appelsinen godt, og finriv skallet (kun det oransje) på et rivjern. Del appelsinen i to, og press saften over rødkålen. Krydre med salt og pepper, og bland godt. Fordel kålen på ene siden av brettet, og fiskekakene på den andre siden. Stek fiskekakene og kålen i ovnen i omtrent 15 minutter. Vend på kålen og fiskekakene halvveis inn i steketiden.
- Appelsinsmørsaus: Smelt 3 ss smør i en liten kjele, og smak til med 1 ts av det revne skallet fra appelsinen fra punkt 3.
- Vel bekomme!