30-40
Glutenfri
Urtekylling med fløtepoteter og tomatsalat
Saftig kylling, fløyelsmyke poteter og frisk salat er nydelig hverdagsmat. Denne retten lager nesten seg selv, perfekt når du har andre ting å gjøre.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- melk
Basisvarer
- salt
- pepper
- olje
- olivenolje
Urtekylling og fløtepoteter
Rødløk
1 stk
Kyllingbryst med skinn
300 g
Urtemiks
1 pakke
Fløtepoteter (Melk, Laktose)
400 g
Brokkoli
½–1 stk
Tomatsalat
Hjertesalat
1 stk
Tomater
2 stk
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 467 kcal
- Fett 17 g
- Karbohydrater 36 g
- Protein 43 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Har du noen osterester i kjøleskapet? Topp kyllingbrystene med osten, og gratiner dem i ovnen.
- Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
- Urtekylling: Skrell og kutt rødløken i tynne skiver. Skyll og kutt brokkolien i små buketter. Krydre kyllingbrystene med urtemiksen, salt og pepper. Varm opp en stekepanne til middels varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen med skinnsiden ned i 2–3 minutter. Snu kyllingen, og stek den i omtrent 2 minutter på den andre siden.
- Urtekylling og fløtepoteter: Ha fløtepotetene og rødløken over i en smurt ildfast form, og legg kyllingbrystene på toppen med skinnsiden opp. Stek kyllingformen i ovnen i 15–20 minutter. Ha brokkolibukettene i formen når det gjenstår 5 minutter av steketiden. La kyllingen hvile i et par minutter før servering.
- Tomatsalat: Skyll, tørk og kutt hjertesalaten i strimler. Del tomatene i terninger. Bland sammen salaten, tomatene, litt olivenolje, salt og pepper i en salatbolle.
- God middag!