Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- sulfitt,
- egg,
- hvete,
- melk
Basisvarer
- smør
- sukker
- olje
- salt
- pepper
- bakepapir (kan sløyfes)
Potetbåter
Poteter
350 g
Stekt løk
Gul løk
1 stk
Smør (Melk)
1 ts
Sukker
1 ts
Grønnsaker
Hjertesalat
1 stk
Tomat
1 stk
Burger
Kjøttdeig av storfe og svin med linser
300 g
Cheddarost (Melk, Laktose)
⅓ pakke
Brioche-hamburgerbrød (Egg, Hvete, Melk, Laktose)
1 pakke
Aioli (Sulfitt, Egg, Sennep)
½ pakke
Bbq saus
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 910 kcal
- Fett 44 g
- Karbohydrater 83 g
- Protein 46 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ikke kna og jobb for mye med kjøttdeigen. Da bevarer du saftigheten, og unngår en kompakt og tørr burger.
- Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
- Potetbåter: Skyll og kutt potetene i båter. Fordel potetene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte.
- Stekt løk: Skrell og kutt løken i tynne skiver. Varm opp en stekepanne til middels høy varme og ha i litt olje. Stek løken i omtrent 5 minutter, eller til den er myk. Tilsett 1 ts smør og 1 ts sukker, og stek videre i omtrent 5 minutter, til løken er gyllen. Ha løken over i en serveringsskål.
- Grønnsaker: Kutt enden av hjertesalaten. Skyll salatbladene og tomaten i kaldt vann. Kutt tomaten i skiver, og legg grønnsakene på et fat.
- Burger: Form kjøttdeigen til to burgere, se tips. Krydre dem med salt og pepper. Varm opp stekepannen fra punkt 3 til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek burgerne i 2–3 minutter på hver side. Legg cheddarosten på burgerne de siste 2 minuttene av steketiden.
- Burger, fortsettelse: Varm burgerbrødene i ovnen i 2–3 minutter. Smør litt av aiolien og bbq sausen på innsiden av burgerbrødene, og bygg burgeren slik du ønsker. Server potetbåtene og eventuelle rester av aiolien og bbq sausen til retten.
- Håper det smaker!